Voorschoten 97 wint van VELO: 5-3

Voorschoten 97 heeft de thuiswedstrijd tegen VELO uit Wateringen met 5-3 gewonnen. Na een 3-1 ruststand kon Voorschoten zonder echt in de problemen te komen de wedstrijd naar zich toe trekken en met 5-3 zegevieren. 

536A1351_tn

VELO, de multiclub uit Wateringen, spelend in het roodgroen is al jaren een vaste klant in de eerste klasse. Wij hebben de punten hard nodig, maar na de winterstop is er qua spel wel een stijgende lijn te ontdekken. Na de winst thuis tegen AFC werd er uit in Hoorn en Amsterdam 2 x gelijk gespeeld waar meer in had gezeten. Vandaag telde dat natuurlijk niet, maar op een zonnig maar winderig Adegeest werd het een leuke pot voetbal. Al in de eerste tien minuten was Voorschoten kansrijk met Thom Wijnalda en Benjamin Beumer die een voorzet van Loyd van der Wilden net niet kon intikken. Ook VELO beet van zich af en een evenwichtig schouwspel ontstond. Tot de 21e minuut, een voorzet van Ronnie de Roode werd tot 1-0 gepromoveerd door Thom Wijnalda, maar 30 seconden later stond de 1-1 al op het bord door de lepe Westlandse spits Roderick Meinema.  Het had zelfs nog slechter kunnen aflopen want één op één redde Stephan van der Niet een kans voor VELO-speler Sergi Roeleveld. Voorschoten werd het tweede gedeelte van de eerste helft wel sterker, met name over rechts waar de tandem Simonis - Beumer - De Roode lekker combineerde. Dit leidde tot een kopbal die overging van Ronnie Verplancke en een kansje voor Thom Wijnalda. Rond de 38e minuut werd de wedstrijd opeens vanuit het niets beslist. Een voorzet van Loyd van der Wilden werd op waarde geschat door Thom Wijnalda, die zette een tegenstander in de wind  met een kapbeweging en schoot beheerst de 2-1 binnen. Een minuut later maakte Martijn Hogeboom uit een vrije trap zelfs de 3-1. Een frommelgoal (maar die tellen we gewoon mee) leidde dus tot een ietwat geflatteerde ruststand en daar malen we niet om. En het moet gezegd, het juichen van 'Tinus' Hogeboom is sowieso een mooi schouwspel.

536A1374_tn

Na de thee liep het voor Voorschoten ook lekker. VELO probeerde wel van alles maar een overwicht kregen de bezoekers niet meer. Nadat Ronnie de Roode verzuimde de 4-1 te maken (goede redding VELO-keeper) kon in de 62e minuut Thom Wijnald zijn hattrick maken vanaf de penaltystip na hands. Het definitieve gat was geslagen en ondanks de 4-2 van VELO in de 74e minuut leek de wedstrijd toch wel gespeeld tien minuten voor tijd. Zeker toen invaller Mo Maatouch de 5-2 maakte door een terugketstende bal op de paal van Ronnie de Roode binnen te werken. Het talrijk opgekomen publiek rook de zege en ondanks de 5-3 van Ramon Ripson bleek het reukvermogen van de geelgroene aanhang goed genoeg. Een mooie winst en daarmee is VELO in de stand ook achterhaald. In verdedigend opzicht hadden de backs Sem Simonis en Derk Reinders goed vat op hun tegenstanders en aanvoerder Ronnie Verplancke had als aanvoerder van de defensie een makkelijke middag. En de overwinning kan dus ook wel als verdiend worden betiteld. 

536A1382_tn

Een mooi resultaat voor Nick Poot en zijn collega-stafleden. Het kon ook niet anders want op vrijdagavond hadden de oude helden van weleer het 'nog één keer voorgedaan hoe het moet' op de Reunie-avond. Een megadruk bezocht topevenement waarover elders op de site een verslag (in de maak). Maar we kunnen wel constateren dat zaterdag één nu lekker speelt, ook misschien wat meer geluk heeft dan voor de winterstop, en langzaam omhoog klimt op de ranglijst. A.s. dinsdag 22 maart speelt Voorschoten uit bij Monnickendam om 20.00 uur en ook zaterdag 29 maart is er een uitwedstrijd tegen Argon uit Mijdrecht. Op zaterdag 2 april is er weer een thuiswedstrijd tegen BOL, aanvang 14.30 uur. 

 

Pupil van de Week, mogelijk gemaakt door Verloskundigenpraktijk LIVA en Drukkerij Royal Print, beiden te Voorschoten was Thorben Muller uit de JO10-7

Man of the Match, mogelijk gemaakt door La Casita restaurant te Voorschoten is verkozen Tom Wijnalda.

UWVE4712

Het tweede elftal won met 2-1. Schlemiel en held was onze keepert Wil die een balletje liet glippen (kan gebeuren na het insmeren) maar ook in de blessuretijd twee 'zekere' goals zijn doel uitranselde. 

 

De Jo-o16-1 loopt ff niet zo lekker. Eerst file en wegonderbrekingen en dan ook met 3-0 van Kagia op de broek krijgen klinkt niet als topweekend. 

 

De Jo-o15-1 speelt nu een klasse hoger en ook tegen teams waartegen je normaal gesproken niet uitkomt. Vorige week werd knap gewonnen uit bij Bloemendaal, vandaag was Roda 23 uit Amstelveen een maatje te groot. Ondanks een goede pot werd het 2-4, voor Voorschoten scoorde Sylvan en Daan.

 

Tenslotte behaalden de meiden 015-1 een zeer knappe uitoverwinning bij Graaf Willem II VAC: 0-3. Hun buren van HGC speelde tegen meisjes C1 in Voorschoten bij buurman Forescate 0-0. 

 

En last but not least, Stan Perel heeft al een hotel in Tirana geboekt eind mei! 

 

PvP

 

Voor meer foto's zie onderstaande link:

https://photos.app.goo.gl/6REHCAzRW2p2H6qz8

 

Foto's Luuk Oerlemans

Jubileum activiteit
De Rendierenloop

Van der Valk hotels en restaurants: Sponsor van Voorschoten '97

KOELEMAN accountants & belastingadviseurs

 

© 2021-2022 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.