Voorschoten wint van AFC

Voorschoten 97 heeft zichzelf een goede dienst bewezen door thuis te winnen van AFC uit Amsterdam. De eerste echte competitiewedstrijd in 2022 werd de wedstrijd van Thom Wijnalda. Met twee goals besliste hij de wedstrijd in geelgroen voordeel. 

 

De eerste competitiewedstrijd in het 'after-corona-tijdperk' werd afgewerkt op Adegeest. De kantine was weer opgeruimd na het gezellige Footbal-Friday-shirt-event. Met een lekker zonnetje was het prima toeven op het terras en de wedstrijd beloofde op voorhand spannend te worden als we naar de ranglijst kijken. Bij Voorschoten het debuut als interim-hoofdtrainer van Nick Poot die het stokje nu voor een half jaar overneemt van Theo Ducaneaux. En een gretig Voorschoten zagen we vandaag. In de eerste helft ging het nog redelijke gelijk op. Kansen waren schaars en op drie schoten van geelgroen had de Amsterdamse keeper een adequaat antwoord. AFC creerde ook niet veel door een goede verdediging. Doelman Stephan van der Niet had weinig te doen voor de rust. 

536A1160_tn

Na de thee ontsprong zich een echte lekkere voetbalpot. Loyd van der Wilden was dreigend over links en zag een voorzet net gemist en een schot voorlngs gaan. Ronnie de Roode schoot rakelings langs de kruising en AFC kopte tegen de lat en de rebound kon door Bart Vonk snel voorkomen worden. AFC schoot in de korte hoek over en een tweetal corners leverden wel gevaar op maar geen doelpunt voor AFC.

536A1202_tn

De ruimtes werden groter en vooral Thom Wijnalda voelde zich als een vis in het water. In de 70e minuut knalde hij van ruim 35 meter een boogbalschot op de lat. Een heerlijke actie die in één keer je voetbalmiddag al goedmaakt als toeschouwer. Die lat stond in minuut 78 niet in de weg, een slippertje in de Amsterdamse defensie, Thom op doel af, Jim van der Krogt die een verdediger wegtrok en Thom die met positief egoisme zelf de goal maakte. En een explosie van een juichende bank tot gevolg.

536A1220_tn

En twee minuten later verdubbelde Wijnalda zelfs de score. Met een prima kopbal deed hij opnieuw het net bollen en de wedstrijd leek gespeeld. En dat was ook zo, want verdedigend bleef Voorschoten in de laatste tien minuten redelijk simpel overeind. Mo Maatouch had nog een flitsende actie, maar daar had de AFC-defensie wel het oog in. Uiteindelijk een mooie overwinning wat natuurlijk ook weer een leukere stand op de ranglijst oplevert. 

 

Pupil van de Week, mogelijk gemaakt door Verloskundigenpraktijk LIVA en Drukkerij Royal Print, beiden te Voorschoten was Sam Vajnar uit de JO10-2

Man of the Match, mogelijk gemaakt door La Casita restaurant te Voorschoten is verkozen Tom Wijnalda.

pvdw 01pvdw02

Voorschoten speelt de komende wedstrijden uit. Op 5 maart tegen Monnickendam, 8 maart wordt er ingehaald uit bij Zwaluwen 30 en op 12 maart uit op de oude velden naast de plek waar ooit Stadion De Meer stond tegen WV-HEDW in Amsterdam-Oost. 

 

Verder even aandacht voor de volgende jubileum-activiteit. Op vrijdagavond 18 maart speelt Oud-SVLV tegen Oud SV Voorschoten. Om 18.59 uur zullen de aanvoerders Jacques van der Werff en Hein de Graaff tossen. Om daarna om 19.00 uur nog één keer met hun voetbalmaten uit de jaren 90 uit de vorige eeuw te voetballen. Sterren van weleer als SVLV-ers Raap en gebroeders Kraan en SV Voorschoten iconen Behimehr, Visser en Verwey hebben hun aanwezigheid reeds toegezegd. Verdere invulling van deze reunie-avond volgt, maar hou hem alvast vrij in de agenda. 

 

PvP

 

Voor meer foto's:

https://photos.app.goo.gl/5AvUNuEmmLdkZvYe6

 

Foto's: Luuk Oerlemans

Jubileum activiteit
De Rendierenloop

Van der Valk hotels en restaurants: Sponsor van Voorschoten '97

KOELEMAN accountants & belastingadviseurs

 

© 2021-2022 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.