Voorschoten '97 zaterdag wint en verliest met friendly games

Voorschoten '97 zaterdag heeft zoals bekend noodgedwongen in december geen competitiewedstrijden kunnen spelen. Door snel schakelen van staf en wedstrijdsecretariaat zijn er toch twee vriendschappelijke wedstrijden afgewerkt op 4 en 11 december. Tegen Lugdunum werd op 4 december met 3-1 gewonnen, op 11 december bleken de schapenkoppen van Dordrecht o23 te sterk, 5-1 verlies. 

 

Rare tijden voor Theo Ducaneaux en zijn staf door de bekende coronaproblematiek. Geen trainingen, geen competitiewedstrijden maar het sporthart wil toch een wedstrijd spelen. De krachten meten tegen een tegenstander. Gelukkig kon dat de afgelopen twee zaterdagen, hoewel er zonder trainingsarbeid ook een bepaalde onwennigheid aan zit. Daar kan je een boek over schrijven (sterker nog, dat heeft Theo Ducaneaux al gedaan) denk je dan meteen. 

 

Vorige week bleek Lugdunum een maatje te klein voor Voorschoten. In de Kikkerpolder werd het op het prachtige hoofdveld aldaar 1-3 en die marge had nog hoger uit kunnen vallen. Vandaag 11 december 2021 was FC Dordrecht o-23 de tegenstander, een Betaald Voetbal Organisatie die het voordeel heeft wel door te mogen trainen. Voorschoten speelde een puik eerste half uur en kwam met 0-1 voor door een fantastische kopgoal van Thom Wijnalda. Tegen een goede tegenstander werd er weinig weggegeven en over links was Loyd van der Wilden een plaaggeest voor de thuisploeg. Hierna werd FC Dordrecht sterker en na een 2-1 ruststand kwam er uiteindelijk 5-1 op het bord voor de thuisploeg. Een goed voetballend team met minstens een viertal spelers die het 'moeten gaan maken' in het betaalde voetbal. 

 

Voorschoten was niet compleet en speelde zonder aanvoerder Ronnie Verplancke, Thom de Koning, de broertjes Guijt, Derk Reinders, Sem Simonins en Sergio Vrede. Wel was er de rentree van Benjamin Beumer die na maandenlange afwezigheid weer binnen de lijnen stond. Zoals het er nu naar uitziet moet iedereen fit zijn medio januari wanneer (we hopen dat) de competitie weer een verder vervolg krijgt. 

 

Vanaf deze plek wens ik en de staf van de zaterdagselectie iedereen fijne feestdagen en veel gezondheid, geluk en voorspoed voor 2022. En we hopen dat de hele club komend jaar gewoon zonder interrupties 'gewoon' weer kunnen trainen en competitie- en bekerwedstrijden kunnen spelen.

 

Verder.......

Won de Jo16-1 na de winst op SJC vorige week (korfbaluitslag 4-7) nu met 3-0 van Meerburg door twee goals van Tom Vierling en eentje van Sem Straver.    

 

PvP

 

 

ADO Den Haag Voetbalkamp
ADO Den Haag Voetbalkamp

Van der Valk hotels en restaurants: Sponsor van Voorschoten '97

KOELEMAN accountants & belastingadviseurs

 

© 2022-2023 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.