Forum Sport Wint van Voorschoten '97

Voorschoten '97 heeft slechte zaken gedaan in de stand door thuis te verliezen van mede-middenmotor Forum Sport uit Voorburg. Op een grijze middag qua weer zat het de gasten mee op een paar momenten en zo stond er een 0-3 ruststand op het bord. De eindstand werd 1-4 door twee penalty's. 

 

Forum Sport uit Voorburg, ook een fusievereniging (van DEVJO, SV Voorburg en TONEGIDO) en ook al de laatste jaren een leuke derby. Beide teams staan in de middenmoot en beide teams kampen ook met een fors aantal blessuregevallen. Zo stonden bij Voorschoten geen Ronnie Verplancke en Chris Guijt op het wedsrtijdformulier en haakte Martijn Hogenboom af in de warming up.

 

Voorschoten schoot uit de startblokken en al in de eerste minuut had Jim van der Krogt de 1-0 op zijn schoen na een mooie voorzet van Ronnie de Roode. Na een fase van over en weer aftasten viel in de negende minuut de 0-1. Een dieptebal, wel of niet buitenspel, weifelend ingrijpen en Forummer Marc du Chatenier die de 0-1 kon binnen schieten. Voorschoten was even aangeslagen maar knokte zich na een kwartier weer in de wedstrijd. Een combinatie van Thom Wijnalda en Jim van der Krogt kwam uit bij Loyd van der Wilden, die zijn inzet zag gekeerd. En in de 22e minuut kwam Ronnie de Roode een stap tekort om de voorzet van Loyd van der Wilden binnen te lopen. 

 

In de 29e minuut werd de wedstrijd aan de andere kant beslist. Vanuit het Voorburgse middenveld werd de bal twee keer goed weggestoken, ook door een te groot gat tussen het Voorschotense middenveld en verdediging. Lorenzo Seymonson en Haitam el Marid troffen doel en er stond een schier onoverbrugbare achterstand op het bord: 0-3. Voorschoten probeerde het nog wel maar tot de rust bleef het bij een kopbal van van Tim de Rijk op de vuisten van de doelman. 

 

Na de rust flikkerde er even hoop. De weer sterk spelende linksback Derk Reinders kwam goed mee op maar kon net niet uithalen op de Voorburgse goal. Forum Sport was te sterk om echt onder druk te komen en zette onze doelman Stephan van der Niet ook een paar keer aan het werk. Een kwartier voor tijd werd Thom Wijnalda onreglementair gestopt en Thom benutte ook de toegekende strafschop. Vlak daarop was er nog een aardige kans voor Voorschoten om de spanning geheel terug te brengen maar de Forumkeeper Justin van Look was op zijn post. Toen ook Forum Sport een pingel kreeg en benutte was het pleit definitief beslecht. 

 

Kortom een nederlaag waar het kwartje niet goed viel. Voorschoten kwam niet op voorsprong en maakte het zichzelf moeilijk om in één minuut twee goals te incasseren. Maar niet getreurd, komende zaterdag een kans om te stunten: Er staat 13 november a.s. een bekerthuiswedstrijd tegen Westlandia (uitkomend in de derde divisie zondag, teletekst 835) op het programma, let op om 12.30 uur op Adegeest.

 

Het tweede elftal won nipt van MVV '27 met 1-0 en hield hiermee wel de 100% score vast. De kop van de ranglijst is ingenomen met 18 punten uit 6 wedstrijden. 

 

De Jo-o16-1 swingen de laatste tijd met uitoverwinningen op Alphense Boys en Valken 68. Vandaag kwamen de Boys uit Alphen op bezoek in Voorschoten en werd het 1-1 (doelpunt Thijs Filippo).

 

De Jo-o15-1 is op weg naar het kampioenschap met de zevende overwinning op rij. Nu werd ASC met 6-1 aan de zegekar gebonden. Goals van 4 x Acatay, Daan en Nahome.

 

Verder vingen we langs de lijn op dat de ALV van de club van 100 van Voorschoten '97 op vrijdag 5 november een gezellige feestelijke bijeenkomst was! Voor aanmeldingen lidmaatschap, zie kopje Club van 100 op deze site. 

 

PvP

 

ADO Den Haag Voetbalkamp
ADO Den Haag Voetbalkamp

Van der Valk hotels en restaurants: Sponsor van Voorschoten '97

KOELEMAN accountants & belastingadviseurs

 

© 2022-2023 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.