Voorschoten '97 verliest onverdiend

Voorschoten '97 heeft de thuiswedstrijd tegen SV Nootdorp tegen de verhouding in met 2-3 verloren. Op een 'coronaproof' Adegeest waren de gasten gelukkiger in het scoren en deed Voorschoten zich te kort door gewoon te veel kansen te missen. Een domper qua resultaat, maar het veldspel was veelbelovend mocht de competitie doorgang blijven vinden. 

 

SV Nootdorp bevindt zich in de subtop van de eerste klasse dus vooraf was er al een moeilijke pot voetbal verwacht. En dat de factor geluk meteen meespeelde werd al snel duidelijk. Al reeds na 30 seconden volleerde Tim de Rijk de bal richting bovenhoek maar en goede redding en dito spelhervatting na de corner van de Nootdorpse keeper betekende gevaar aan de geelgroene kant en meteen de 0-1 van linksbuiten Mercera. Voorschoten liet het er niet bij zitten en het antwoord was er al snel. Na goed voordeel van de scheidsrechter speelde Jim van der Krogt Thom Wijnalda vrij voor de keeper en de 1-1 was een feit na een flitsende sleepbeweging. Wijnalda had daarna de wedstrijd kunnen (misschien wel  moeten beslissen volgens een zogenaamde kenner) beslissen, maar faalde één op één met de keeper. Nadat Nootdorpspeler Yoey van Maaren over had gekopt werd het in de 24e minuut uit het niets 1-2. Een slechte vrije trap van Nootdorp werd van richting veranderd en belandde gelukkig op het hoofd van Peter lo Monaco die binnen knikte. Voor de rust hing de gelijkmaker in de lucht maar meerdere kansjes werden gemist en Thom de Koning schoot jammer genoeg net voorlangs, waar de tweede-elftal-spelers in de kantine de bal al binnen zagen vallen. 

 

In de tweede helft moest eerst Stephan van der Niet redding brengen in de 55e minuut. Een katachtige duik zorgde ervoor dat er geen 1-3 op het bord stond. Het werd zelfs 2-2 een minuutje later na een goede balverovering van Ronnie Verplancke, een slim passje van Thom Wijnalda en een subliem schot met rechts in de bovenhoek van Jim van der Krogt. En weer iets later verzuimde eerst Jim van der Krogt er 3-2 van te maken. Zijn schot scheerde rakelings langs de linkerkruising. SV Nootdorp leek ten onder te gaan aan het Voorschotense aanvalsspel maar Thom Wijnalda tegen de keeper op en Tim de Rijk voorlangs konden het geelgroene net niet doen bollen. En waar Voorschoten haar kansen dus niet benutte, deed SV Nootdorp dat wel. Een vrije trap aan de zijkant van de zestien werd schitterend hoog tegen de binnenkant van de tweede paal binnen geschoten door Rodney Ebing. Een beetje lucky, maar absoluut schitterende goal. Met nog een kwartier te gaan werden Nicky Guijt en Shemiel Constancia ingebracht om iets te forceren. Dat lukte maar gedeeltelijk, een aantal maal werd de bal hoog ingezet maar tot echte kansen kwam het niet meer. Per saldo redde Stephan van der Niet nog de 2-4 vlak voor tijd. Voorschoten kon het overwicht van voor de rust en tussen minuut 55 en 70 niet nogmaals bewerkstelligen. Zo bleef Nootdorp in de laatste fase toch redelijk makkelijk overeind. Thom Wijnalda kwam nog een teen te kort vanuit een moeilijke hoek en zo bleef het 2-3. 

 

En zo zag de trainerstrojka Ducaneaux-Poot-Zweekhorst de buit naar Nootdorp gaan, waar qua kansen en veldspel Voorschoten minimaal recht had op één punt. Het kwartje viel weer verkeerd, de factor geluk zit deze maand niet mee meet Voorschoten.  Positief was wel de terugkeer van Benjamin Beumer en Sem Simonis die na de rust ook speelminuten kregen. 

 

Het tweede elftal won met 1-0 van de stoere Westlanders van Verburch. Uitblinkers waren de broers Bart en Robbert Vonk.

 

De Jo-o16-1 verloor van VVSB meet 3-5 na een 3-1 voorsprong. Tommie Friedhoff en 2 x Sem Straver scoorden. 

 

De Jo-o15-1 kan het kampioenschap ruiken. DoCoS werd met 2-1 verslagen met doelpunten van Owen Buis en Robin van Paassen. Met vijf punten voorsprong op RCL en een veel beter doelsaldo moet het goedkomen met nog twee wedstrijden te gaan. 

 

De Jo-o13-1 met daarin broertje Collin Buis haalde het virtuele kampioenschap al binnen wat met bekers, rookpluimen en veel gejuich en jolijt binnen de regels werd gevierd. Meerburg werd met 7-1 naar huis gestuurd. 

 

De grootste overwinning van de dag was van de JO-012-5 die met maar liefst 13-2 van Sporting Leiden wisten te winnen. 

 

Op vrijdagavond wisten de 35+ 7x7 Dames niet te winnen van Kagia en Teijlingen, maar mooi gevoetbald met een glimlach werd er wel onder leiding van de ervaren scheidsrechter Ron Helder. 

 

PvP

ADO Den Haag Voetbalkamp
ADO Den Haag Voetbalkamp

Van der Valk hotels en restaurants: Sponsor van Voorschoten '97

KOELEMAN accountants & belastingadviseurs

 

© 2022-2023 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.