Voorschoten speelt gelijk tegen Valken

Voorschoten '97 heeft de thuiswedstrijd tegen Valken 68 met 1-1 gelijk gespeeld. En dat was ook een terechte uitslag over 90 minuten. Voorschoten verzuimde om na de 1-0 van Loyd van der Wilden de beslissende 2-0 te maken. Valken kon na de 1-1 van Marc Langeveld in de blessuretijd zelfs de winst meenemen met twee goede kansen.  

 

Een derby tegen Valken 68, waar de in Voorschoten woonachtige Alan Campfens de trainer is. Geelgroen tegen geelrood, altijd garant voor een spannende pot voetbal. Voorschoten startte door blessures en goede invalbeurten van vorige week met Loyd van der Wilden en Nasim el Khiaroui in de basis. De vaste aanvoerder Ronnie Verplancke en Sem Simonis stonden in spijkerbroek langs de lijn. 

536A0798_tn

Een lekkere herfstzon over Sportpark Adegeest kondigde een mooie voetbalmiddag aan. En beide ploegen hadden er ook zin in. een schot van Valken werd door Tim de Rijk tot corner verwerkt en een lekker voorzet van Derk Reinders werd door Jim van der Krogt over geschoten. Beide ploegen probeerden elkaar uit zonder een echt overwicht voor één van de ploegen. Het leek in evenwicht maar opeens was er een dodelijke aanval van Voorschoten '97 in de 22e minuut. Jim van der Krogt kon uit een ingooi snel het spel verleggen en Loyd van der Wilden maakte zich knap vrij en schoot in de draai de 1-0  tegendraads in de verre hoek. Een slimme goede goal. Een lekkere meevaller en tot de rust was er buiten een rakelings schot van Samet Arikan van Valken voorlangs geen direct doelgevaar meer. 

536A0808_tn

Na de rust kwam Voorschoten goed uit de startblokken. Thom Wijnalda zette een verdediger in de wind en schoot buitenkant voet rakelings voorlangs en Jim van der Krogt schoot net iets te hoog. Valken zette daar een gericht schot van Matthijs de Mooij tegenover maar die ging net naast. Na een sprankelende op en neer gaande wedsrijd verzandde het na de 60e minuut in een voorzichtiger spel. Maar toch met af en toe een flits van klasse en een daaropvolgende kans. Of een goede verdedigend actie van met name Tim de Rijk en Marc van der Voorst. In de 62e minuut kreeg Jim van der Krogt de kans om de wedstrijd te beslissen. Een perfecte actie gevolgd door voorzet van Chris Guijt werd door Jim jammer genoeg net naast gekopt. Er kwamen nog meer plaagstootjes van geelgroen maar keeper Joris van Harmelen was alert en sterk in de lucht. Onze doelman Stephan van der Niet maakte ook geen fout, maar was wel kansloos in de 70e minuut op een inzet van Valkenspits Marc Langeveld: 1-1. 

536A0813_tn

Hierna werd het spannend en ook leuk. Beide ploegen speelden niet om een punt te houden maar om drie punten te halen. Valken was daarin iets gevaarlijker, maar inzetten van Marc Langeveld en Huig van Duin vonden slechts het vangnet. Kortom het bleef 1-1 en daarin kon de neutrale toeschouwer (als die uberhaupt bestaat) zich wel vinden. 

 

De balans na drie wedstrijden is dus 4 punten, 1 x winst, 1 x gelijk en 1 x verlies. Mooi is te zien dat jeugdspelers het waarmaken, al dan niet door blessures of vaste basis. Voorschoten Speelde met Derk Reinders, Marc van der Voorst, Mohamed Maatoug en Nasim El Khiraoui met vier jongens onder de 20 jaar en dat mag toch wel doorstroming vanuit eigen gelederen worden genoemd.  

 

Pupil van de Week, mogelijk gemaakt door Verloskundigenpraktijk LIVA en Drukkerij Royal Print, beiden te Voorschoten was Isa van den Assum  uit de M09-1.

Man of the Match, mogelijk gemaakt door La Casita restaurant te Voorschoten is verkozen Chris Guyt.

pvdw en motm

Het tweede elftal won wel van Valken 2: 4-0 was de overtuigende uitslag. 

 

De kerels van de JO-o15-1 wonnen uit bij Foreholte met 1-3. Door goals van 2 x Acatai en Yessin werden de punten weer meegenomen door de rijdende trein, waarvan het motorblok Sylvan ook nog even om 16.15 uur de Meiden onder 15 als scheidsrechter van dienst was. 

 

De JO-o13-1 won in alle vroegte uit bij DSO met 0-2 waar de mist en rijp nog maagdelijk mooi groen en wit was.

 

Maar de grootste bikkels waren vandaag de Jo-o16-2, die het Herbstmeistersshaft al binnen haalde. Na een midweekse winst tegen FC Lisse werd nu VVSB o16-2 met 8-1. Proficiat mannen met deze mooie prestatie! 

 

PvP

 

 

 

 

 

 

ADO Den Haag Voetbalkamp
ADO Den Haag Voetbalkamp

Van der Valk hotels en restaurants: Sponsor van Voorschoten '97

KOELEMAN accountants & belastingadviseurs

 

© 2022-2023 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.