Aportheose in blessuretijd, punten blijven in Voorschoten!!

Voorschoten '97 heeft de thuiswedstrijd tegen SV Honselersdijk met 3-2 gewonnen. Na een 0-2 ruststand werd door 2 x Thom Wijnalda en Jim van der Krogt toch nog 3-2. 

536A0754_tn

Het lot bepaalde dat de laatste thuiswedstrijd in het Coronaseizoen dezelfde tegenstander betrof als nu de eerste thuiswedstrijd in het after-coronaseizoen: SV Hondelersdijk. SV Hondelersdijk, welbekend, met André Lourens als trainer, die van 2016 tm 2019 hoofdtrainer bij onze geelgroenen was. Vorig seizoen eindigde deze wedstrijd in 5-4 na een 0-3 ruststand en vandaag leek het wel een klein kopieetje. 

536A0758_tn

Voorschoten startte gretig maar werd binnen tien minuten al gesmoord in de goede bedoelingen. SV Honselersdijk counterde vakkundig en Voorschoten speelde te slordig en ook te snel diep. Chris Guijt en Ronnie de Roode creëerden wel iets van gevaar maar zonder daadwerkelijk de Westlandse keeper op de proef te stellen. Onze eigen doelman Stephan van der Niet verkeek zich twee keer op een sitiuatie om mee te voetballen. De eerste keer kon hij nog katachtig redding brengen, de tweede keer was Hondelersdijkspitsspits  Van der Kraan de winnaar en de 0-1 lag in het netje. Een echt antwoord volgde niet voor de rust. Bepalende spelers als Van der Krogt en Verplancke kwamen te weinig aan de bal die sowieso te snel met een lange bal diep werd gespeeld. In de 32e minuut werd het zelfs 0-2 toen een steekbal door het hart van de geelgroene defensie keurig werd afgerond. Voorschoten kreeg kansjes, met name door een actieve Chris Guijt, maar kon ook de handen dicht knijpen dat er voor de rust geen 0-3 op het scorebord stond. 

536A0762_tn

Na de thee was het toch iets anders. Niet dat Voorschoten de pannen van het dak speelde, maar er was wel een overwicht en iets meer flair. Verdedigend oogde het beter en er leek ook meer zelfvertrouwen over de ploeg te shinen.  Ook kwamen de flanken beter door en dat leverde resultaat op. Een perfecte voorzet van linksachter Derk Reijnders werkte Thom Wijnalda tegen de netten: 1-2. Een perfecte touchee volgens de kenners.  En dus was er weer hoop in de 55e minuut. Het overwicht vervlakte toch, eigenlijk verzuimde Voorschoten door te drukken. Maar dat ligt dan ook aan de kracht van onze gasten SV Honselersdijk. Onze doelman Stephan van der Niet moest zich nog twee keer strekken voordat de o zo belangrijke 2-2 viel. Wederom Thom Wijnalda kon met het vingetje omhoog richting cornervlag in de 82e minuut.  

 

En zo werd het ondanks het slechte weer toch een warme aanstekelijke clash. Zonder echt goed voetbal was het een mooi schouwspel door de spanning. Voorschoten had conditioneel iets meer over en de twee o19-spelers die invielen brachten samen met Nick Guijt nog meer elan. Zo veel elan zelfs dat de oranje defensie van Honselersdijk in de blessuretijd uit elkaar werd gespeeld en Jim van der Krogt als einddader de matchwinnaar werd: 2-3. 

 

Een narrow escape, bitter voor Andrë Lourens en zijn club, maar Theo Ducaneaux (en wij allemaal) steken de drie punten toch met een glimlach in de achterzak. Komende zaterdag 9 oktober speelt Voorschoten wederom thuis. Valken '68 is dan de tegenstander, aanvang 14.30 uur.

 

Pupil van de Week, mogelijk gemaakt door Verloskundigenpraktijk LIVA en Drukkerij Royal Print, beiden te Voorschoten was Fabian Duindam uit de JO8-4.

Man of the Match, mogelijk gemaakt door La Casita  restaurant te Voorschoten is verkozen Marc van de Voorst

1E8A0656_tn

Verder: Won het tweede elftal ook van Honselersdijk met 4-1. 

 

Supporter of the match: Perry Berk. 

 

En de Jo-o15-1 won met 5-0 tegen de leeftijdsgenoten van RCL uit Leiderdorp. Milan 2x en  Acatay 3x maakten de goals, waar Ingmar Friedhoff weer als grensrechter perfect was. 

 

Last but not least: De presentatiegids 2021-2022 werd uitgereikt na de wedstrijd van het eerste door voorzitter Pieter van Dijken aan de burgemeester van Voorschoten, mevrouw Steemerdink in een volle Businessclub. Onder het toeziend oog van tientallen sponsoren en clubcorifeeën werd dit met korte speeches een gezellige bijeenkomst.  Meer nieuws hierover in verdere berichtgeving. 

 

PvP

 

Voor meer foto's, klik onderstaande link:

https://photos.app.goo.gl/PQnFVL92k4AjYubg6

Foto's: Luuk Oerlemans

 

ADO Den Haag Voetbalkamp
ADO Den Haag Voetbalkamp

Van der Valk hotels en restaurants: Sponsor van Voorschoten '97

KOELEMAN accountants & belastingadviseurs

 

© 2022-2023 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.