Voorschoten '97 wint van DoCoS.

Voorschoten '97 zaterdag één heeft dik uitgehaald tegen DoCos.

Met maar liefst 8-1 werd de Stevenshofderby een makkelijke prooi voor Geelgroen. 

 

8-1 werd op voorhand niet verwacht, een overwinning met 2 of 3 doelpunten verschil wel. DoCoS (Door Combinatie Scoren) speelt een klasse lager maar in het verleden werden er altijd spannende wedstrijden afgeleverd. Voorschoten is echter al wat langer bezig in de de voorbereiding en heeft ook iets meer kwaliteit. Dat bleek vanmiddag op een gezellig druk bevolkt Adegeest.

 

In de eerste 20 minuten was het nog enigszins gelijk opgaand. Voorschoten kwam op voorsprong door de lichtvoetige O-19 speler Maatoug maar DoCoS wist uit een corner snel de 1-1 te maken. Het veldoverwicht van Voorschoten betaalde zich uit en tussen minuut 25 en 30 werd het door wederom Maatoug, Van der Krogt en aanvoerder Verplancke 4-1. Het verschil was gemaakt en met name spitsspeler Thom Wijnalda was heer en meester in het verdelen van de kansen. Zelf maakte hij er geen één, maar Maatoug deed het nog 2 x en zo was de ruststand een ongekende 6-1. Een flitsende eerste helft van Voorschoten waar er zelf nog veel meer inzat dan de zes goals.

 

Na de rust werd het iets rustiger qua scoreverloop. Voorschoten bleef de bovenliggende partij en maakte er nog 2 door Wijnalda en Nick Guijt. 8-1 op de borden dus, maar nogmaals de kanttekening dat 'wij' al wat verder in de opbouw van de voorbereiding zitten dan onze buren aan de andere kant van de Stevenshof. 

 

A.s. dinsdag speelt Voorschoten om 20.00 uur uit in 's-Gravezande tegen de plaatselijke FC op het 'Wembley van het Westland', het Koninging Juliana Sportpark aldaar. 

 

Het tweede elftal oefende ook DoCoS, hier een evenwichtige strijd zonder goals: 0-0.

 

PvP

ADO Den Haag Voetbalkamp
ADO Den Haag Voetbalkamp

Van der Valk hotels en restaurants: Sponsor van Voorschoten '97

KOELEMAN accountants & belastingadviseurs

 

© 2022-2023 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.