9 jan - VLC online + offline open dag!

Spaar mee voor onze club!

Van der Valk hotels en restaurants: Sponsor van Voorschoten '97

KOELEMAN accountants & belastingadviseurs

Hoofdmenu

Nieuwe TC stelt zich voor

Nieuwe Technische Commissie van Voorschoten’97 stelt zich voor: ‘Jeugd heeft de toekomst’

 

Het bestuur heeft met Thomas Altenburg (35) en Jan Postma (35) een nieuwe Technische Commissie aangesteld die zich gaat ontfermen over het senioren selectiebeleid van Voorschoten’97. Een nadere kennismaking met de visie van de rasechte Voorschotenaren.

 

Zowel Thomas als Jan lopen al tientallen jaren rond op Sportpark Adegeest. Allebei zetten zij hun eerste stapjes op de groene voetbalweide in het geel-zwart van SV Voorschoten, de club die na de fusie automatisch transformeerde in Voorschoten’97. Vanaf de F-jes doorliepen ze samen alle selectieteams. Terwijl Jan in het 13e zaterdagelftal ging spelen, koos Thomas ervoor om in het 4e (nu 3e) elftal te gaan spelen. Ondertussen lonkte voor beiden het trainersvak. Thomas en Jan coachten samen de D4 en de D2.

 

Nieuwe TC fig 1

Jan Postma en Thomas Altenburg als trainers D4 2005/2006

 

Waarbij Jan het prestatievoetbal weer aantrok, hij ging spelen in het 2e elftal van de zaterdagselectie, daar ging Thomas verder als trainer. Na het behalen van zijn TC3/UEFA C, coachte hij de B2, B1 (oude J016 en  J017) en later nog enkele jaren de Zaterdag 2, waar hij de trainer werd van, jawel, Jan Postma. “Het was wel mooi (zo dacht ik er toen trouwens niet over) dat Thomas mijn trainer werd bij zaterdag 2. Dat gaf mij het laatste zetje om te stoppen en verder te gaan bij zaterdag 3, mede ingegeven door de vele blessures”, aldus Jan.  “Al met al vele mooie herinneringen aan mijn tijd bij Voorschoten ’97, waarbij het sociale aspect, de prestaties en het plezier in het spelletje altijd het belangrijkst zijn geweest.” Met hun functie als TC-lid wacht er voor de vrienden nu een nieuwe gezamenlijke uitdaging bij Voorschoten’97.

 

Nieuwe TC fig 2

Jan Postma als Speler zaterdag 2 – destijds res. Hoofdklasse

 

Hoe is het bestuur van V97 bij jullie terecht gekomen?

Jan: Thomas was al een paar keer benaderd, dat wij als middertigers ook wel eens wat terug mogen doen voor de club. Vervolgens heeft Thomas mij benaderd of we dit samen kunnen doen. Ik was gelijk enthousiast om de uitdaging aan te gaan.

 

Wat is jullie doelstelling met de zaterdag-, zondag- en damesselectie?

Thomas: Uiteindelijk zullen we de taken verdelen voor de uitvoering bij zondag- en damesselectie. Bij de Zondag en de Dames zullen respectievelijk Leander van Veen en Eva Vlak deze taak op zich nemen. Wij zullen zelf de zaterdagselectie onder onze hoede nemen en de TC als geheel aansturen. Onze doelstelling met de zaterdagselectie is een stabiele eersteklasser te blijven die bovenin kan meedraaien met de beschikbare middelen die wij als club hebben. Voor de zondag zullen jullie later meer lezen vanuit Leander en Eva.

 

Nieuwe TC fig 3

Thomas Altenburg

 

Jan: Het belangrijkste is daarbij dat alle leden en Voorschotenaren zich kunnen identificeren met de selectie-elftallen. Wij vinden het dan ook belangrijk om zoveel mogelijk eigen jeugd te kunnen laten doorstromen naar de verschillende selectie elftallen mits de kwaliteit en motivatie aanwezig is. Dit is ook in lijn met het gedachte goed van het bestuur. Het is het mooiste als mensen langs de lijn staan en echt een band hebben met de meeste spelers.

 

De jeugd heeft de toekomst.
Thomas: We hebben één van de grootste verenigingen van Nederland. In principe kunnen we vissen in een enorme pool aan voetballers. Jeugd moet kunnen opkijken tegen de selectie-elftallen en kunnen dromen dat ze ooit ook in de selectie mogen en kúnnen voetballen.

 

In het verleden zijn er vaak voetballers van buitenaf gehaald. Denken jullie dat je met alleen Voorschotens jongens ook op serieus amateurniveau kan blijven spelen?
Jan: Vergis je niet, iedereen mag bij Voorschoten komen voetballen, maar we zullen alleen niet met financiële middelen proberen spelers binnen te halen. Voorschoten’97 is een prachtige club waar je moet willen voetballen, omdat je binding hebt met de club en het dorp. Maar als antwoord op je vraag: ik denk het wel, door de historie heen kan je zien dat Voorschoten heel veel goede voetballers heeft voortgebracht. Als jeugdspeler bij Voorschoten krijg je een goede jeugdopleiding en met het juiste talent en doorzettingsvermogen maak je met deze visie een reële kans om te selectie-elftallen te bereiken.

 

Nieuwe TC fig 4

Jan Postma en zoontje Tom

 

Waarom zijn jullie enthousiast om deze uitdaging aan te gaan?

Thomas: Als je al zo lang bij een club zit, dan vorm je zelf ook wel een mening over hoe je vindt dat bepaalde dingen moeten gaan. Het is leuk als je daar in deze positie een bijdrage aan kan leveren. Ik denk dat wij een sterke visie hebben over hoe senioren selectievoetbal bij een amateurvereniging zoals Voorschoten’97 zou moeten zijn.

CR

© 2020-2021 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.