Rob van der Cingel nieuwe hoofdtrainer JO19-1 seizoen 22-23

Rob van der Cingel nieuwe hoofdtrainer JO19-1 seizoen 22-23

Djiri Michel assistent 019-1.

 

Het bestuur en de Technisch Commissie Jeugd zijn verheugd te kunnen mededelen dat met ingang van het
nieuwe voetbal seizoen 22-23 Rob van de Cingel is aangesteld als nieuwe hoofdtrainer 019-1.
Rob is een oude bekende binnen Voorschoten '97 (zie bericht Even voorstellen).
Hij zal samen met Djiri Michel (assistent) de selectie van de 019-1 gaan coaches en trainen.

 

Wij wensen beide heren heel veel succes met de samenwerking

Pieter van Dijken, Jules Perel, Richard Backx, Taoufik Maatoug

 

 

IMG_4108Mijn naam is Rob van der Cingel, getrouwd met Sonja en heb 3 kinderen (1 zoon (Remco) en 2 dochters (Simone en Eveline) en inmiddels trotse opa van 5 kleinzonen. Wij wonen in Voorschoten en ondanks dat ik voor de meeste geen vreemde ben is mij verzocht om mij opnieuw voor te stellen.

 

Rond 1968 ben ik bij Rouwkoop als 10 jarige lid geworden (eerder mocht toen niet) en alle selectie jeugdelftallen doorlopen en daarna op 1 jaar na (reden laat ik in het midden) altijd lid geweest en via Randstad Sport en Voorschoten '97 de hele ontwikkeling meegemaakt. Ik ben ook nadrukkelijk bij de start van Voorschoten '97 aanwezig geweest aangezien de mede oprichter (en helaas veel te vroeg overleden) Pim van Ommen toevallig mijn directeur bij ERA Bouw was en we voor allerlei activiteiten (ook tijdens werktijd) ingeschakeld werden. In 1978 als ooit begonnen met trainen omdat er destijds een trainer gezocht werd voor een 3e elftal en ikzelf vanwege rugklachten (vroeger werd je geadviseerd om te stoppen, tegenwoordig zijn daar allerlei trajecten voor om je weer aan de gang te krijgen) wat minder aan voetballen toe kwam.

 

Wel heb ik nog meegemaakt dat ik op mijn 17e mocht debuteren in het 1e elftal.  Later nog wel tot mijn 38e in de zaal gespeeld bij Martin Centrum en als speler / trainer bij het 2e en 3e elftal. Na het 3e elftal getraind te hebben werd ik gevraagd om trainer van het 2e te worden (in de tijd van Pieter Donath) , vervolgens bij de B-jeugd terecht gekomen en als B trainer kreeg ik o.a. te maken met de “eigen” lichting met o.a. spelers als Carl Roest, Frank Buizer , Gert Jan Geijsman (vader Joop was begeleider) waarmee we eerst promoveerden in de B1 (tegenwoordig JO17-1) en later met de A1 (tegenwoordig JO19-1 ) naar de divisie. Deze “eigen” lichting promoveerde bij de senioren naar de hoogst mogelijke hoofdklasse (Divisie bestond toen nog niet bij de senioren) en speelden wedstrijden tegen allemaal gekochte teams zoals IJsselmeervogels, Quick Boys etc.

 

Na deze periode nam ik een sabbatical maar dan begon alweer snel te vervelen en het ik 1 jaar bij destijds VV Leiden de B-jeugd getraind (in deze groep zat ook Nick Poot waar ik later bij RCL uitstekend mee samen heb gewerkt en het leuke is ook dat hij nu assistent trainer is bij Voorschoten '97 1) Na dit jaar werd ik gevraag om Voorschoten '97 JO13-1 te gaan trainen (deze periode heeft 8 jaar geduurd en het leuke is dat heel veel van deze spelers nog steeds voetballen en deze periode nog herinneren).

Ook leuk is dat ik komend jaar ga samenwerken met Djiri Michel die ik in die tijd als speler heb meegemaakt. Hetzelfde geldt voor Jonathan Jonk die nu Voorschoten '97 1 gaat trainen.

 

Na deze 8 jaar door omstandigheden (laat ik ook in het midden) terecht gekomen bij RCL (samen met Hans Vincenten die vanuit Voorschoten '97 met me meeging naar RCL (eerst JO17-1, daarna JO19-1 en vervolgens 2e elftal) en heb daar 8 gigantisch leuke succesvolle jaren gehad. Vervolgens kwam ik terug bij Voorschoten '97 waar ik 3 jaar de JO19-1 en JO19-2 heb getraind (samen met Jan Groen en opnieuw Hans Vincenten en in de begeleiding John Habraken, René Breeuwer en Dick Beelen) en eerst promoveerde naar de Hoofdklasse en later naar de 4e divisie. Helaas verloren we in het 3e jaar de finale met 1-0 tegen RKAVV  om de promotie naar de 3e divisie (miste 8 basisspelers in de nacompetitie vanwege schoolverplichtingen). In het huidige 1e en 2e elftal spelen nog steeds spelers vanuit deze periode.

 

 Na opnieuw een sabbatical weer gevraagd bij RCL waar ik nu opnieuw 6 jaar heb gewerkt (eerst JO19-1, vervolgens 2 jaar JO13-1 en aansluitend 3 jaar RCL 2). Ondanks dat ik deze laatste periode met heel veel plezier heb gewerkt met o.a. een oud trainer van Voorschoten Hein van Heek en de overige staf bij RCL vond ik dat ik de kans om weer bij mijn oude cluppie aan de gang te gaan niet kon laten lopen (belangrijk bijkomend voordeel is dat ik dan mijn kleinkinderen wat makkelijker kan zien spelen) en samen met Djiri mijn 3e periode als A1 / JO 19 trainer met heel veel enthousiasme aan te gaan.

25-02-2023
Indeling Paas-Jeugd-Toernooi zo goed als bekend
Op 10 april weer volop topjeugdvoetbal op Adegeest
24-02-2023
In de voorjaarsvakantie geen circuittraining op dinsdag en woensdag
[lees meer]
06-02-2023
Update grote clubactie
[lees meer]

Laatste nieuws uit de teams

18-02-2023
Alexandria'66 1-2 Voorschoten'97
De groen-gelen blijven ongeslagen in de koningsklasse na spannende wedstrijd in Rotterdam
11-02-2023
HVV 0-2 Voorschoten'97
Spannende wedstrijd bezorgt V'97 2e overwinning op rij in de 1e divisie
04-02-2023
Voorschoten'97 2-1 RKDEO
V'97 13-1 wint 1e competitiewedstrijd na thriller met RKDEO

 

© 2022-2023 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.