JO15-1 speelt Excelsior van de mat: 0-7

De JO15-1 heeft in de competitie tot nu toe alle wedstrijden weten te winnen en stond dus goed op koers om kampioen te worden en te promoveren, totdat corona roet in het eten gooide. Reden genoeg dus om in te gaan op een uitdaging van Excelsior O-14 om een wedstrijd in het stadion van Excelsior te komen spelen.

 

’s Ochtens vroeg werden de jongens verwacht op sportpark Adegeest, waar een bus klaar stond om ze naar het Van Donge & De Roo Stadion te brengen (onder de kenners toch beter bekend als Stadion Woudestein).

 

JO15 bus

 

Na in de bus wat heerlijk oppeppende muziek geluisterd te hebben waren de jongens bij aankomst in Rotterdam helemaal klaar voor de wedstrijd. Bij aankomst werd eerst even het veld geïnspecteerd en de geur van het kunstgras opgesnoven. Daarna was het snel omkleden en een bespreking houden, om vervolgens de warming-up in het stadion af te kunnen werken. (Een warming-up waarbij enkele spelers het gezegde ‘een bal het stadion uit schieten’ erg letterlijk vorm wisten te geven).

 

JO15 warming

 

Om 10:00 werd er dan eindelijk afgetrapt. Er zouden drie blokken van 25 minuten gespeeld worden. Vanwege de dichte mist die hing over de havenstad waren de stadionlampen aangezet, wat een mooie ambiance als gevolg had. Bij de start van het eerste blok bleek Voorschoten meteen ontketend. Al na twee minuten tekende Owen voor de 0-1. Voorschoten drukte meteen door waarna in de zesde minuut Cagatay op aangeven van Tim de 0-2 binnenschoot. Een minuut later was het zelfs al 0-3 na een goede actie van Milan.

 

Zoals te verwachten viel liet Excelsior het hier niet bij zitten. De tegenstander werd streng toegesproken in de eerste pauze, waarna de Rotterdammers een stuk beter begonnen aan het tweede blok. Nu was het aan de verdedigers van Voorschoten om zich te onderscheiden. Iets wat lukte met verve! Hoewel Excelsior het merendeel van het balbezit had dit blok wist de ploeg geen grote kansen te creëren. Zelfs toen Voorschoten de laatste paar minuten van dit blok met een man minder kwam te staan wist de ploeg vanuit een compacte organisatie Excelsior van het scoren af te houden. Een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied werd nog net uit de hoek weggetikt door Teun, waardoor ook in de tweede rust de stand op 0-3 stond.

 

In het laatste blok wist Voorschoten eindelijk een antwoord te vinden op het betere spel van Excelsior, terwijl de Rotterdammers net zoals in het eerste blok niet wisten hoe ze met de ontketende Voorschotenaren om moesten gaan. In de 58e minuut was het Owen die op goed aangeven van Cagatay zijn tweede van de middag binnen schoot. Drie minuten later was het Cagatay zelf die op aangeven van Daan de 0-5 aantekende. De twee bleken elkaar goed te vinden, want in de 70e minuut was het weer Cagatay die op aangeven van Daan wist te scoren. In de slotminuten van de wedstrijd was het Silvan die de eindstand op het bord zette door (weer op aangeven van Daan) de 0-7 binnen te schieten.

 

Een mooie overwinning die op de terugweg goed gevierd werd in de bus. Op naar een mooie tweede seizoenshelft.

 

JO15 doel

 

27-07-2022
Sluit jij de zomervakantie sportief af bij Voorschoten '97?
ADO Den Haag Voetbalkamp va 17 t/m 19 augustus
13-07-2022
Tentenkamp 2022 aftermovie
Het was weer super leuk!
08-07-2022
Zomerstop Jeugdvoetbal

Laatste nieuws uit de teams

14-05-2022
Graaf Willem II VAC JO16-3 - V97 JO16-2 : 0-6
YouTube verslag

 

© 2022-2023 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.