Clubcircuit na twee jaar weer hervat in het Panbos

Na ruim twee jaar coronacrisis is zaterdag het Clubcircuit weer van start gegaan. In het Panbos genoten de 39 deelnemers van de fraaie route en de zonnige omstandigheden. Bastiaan won bij de mannen, Eeke bij de vrouwen.

Er gaat niets boven het Clubcircuit. De afwisselende routes, de onderlinge strijd en de gezelligheid maken deze reeks wedstrijden uniek. Dat juist deze loopjes de afgelopen twee jaar niet door konden gaan, was pijnlijk. En net op het moment dat het eerste Clubcircuit stond gepland, gooide een storm roet in het eten.

 

_DSC0763
Een mooi lint van lopers in het groen door het Panbos. Foto: Marcel Boskamp.

Tot blijdschap van iedereen binnen de club, kon de Panboscross zaterdag wél doorgaan. En dat ook nog eens onder ideale omstandigheden, zowel voor het lopen als de nazit.

Nieuw duo

Veel was nog bij het oude. Ed had het parcours samengesteld en fietste voorop en Herman was één van zijn trouwe helpers onderweg. Het duo Fons en Ilona is echter nieuw. Zij verzorgen de inschrijving en de tijdwaarneming; taken die zij zeer serieus nemen. Voor het eerst in de historie van het Clubcircuit introduceerden zij zelfs een online inschrijving!

De route was iets aangepast ten opzichte van voorgaande jaren. Aan het einde van de ronde had Ed een extra lusje van zo’n 100 meter toegevoegd. Dit leverde een parcours op van iets meer dan 2,5 kilometer, dat twee keer moest worden afgelegd.


Winnaars

Bastiaan was met afstand de snelste. Hij legde de cross af in 20.32 minuten. Bert kwam als tweede over de finish, na een spannende strijd met Freek. Alle drie komen zij uit in de categorie 35-54 jaar. Het belooft tussen deze snelle lopers een spannende strijd te worden om de medailles.

 

_DSC0744
Mooie strijd om het zilver tussen Freek en Bert. Foto: Marcel Boskamp.

Eeke won bij de dames in een tijd van 24.09 minuten. Zij hield Judith en nieuwkomer Janneke knap achter zich. Judith behaalde wel de maximale score bij de vrouwen senioren. Ook Wouter (mannen senioren), Jeroen (mannen 55+) en Ingeborg (vrouwen 55+) wonnen in hun leeftijdscategorie.

Vervolg

De strijd om de medailles gaat hopelijk snel verder. Door het drukke wedstrijdschema is het echter moeilijk om een geschikte datum voor het tweede Clubcircuit te vinden. Binnenkort volgt hierover meer informatie. Houd de website en social media in de gaten.

 

_DSC0971
Eeke was bijzonder snel en won bij de vrouwen. Foto: Marcel Boskamp.

Bekijk de uitslag en de foto’s van Marcel Boskamp.

 

 

Zo 3 april: Braassemloop , Roelofarendsveen

DSC_0119

DSC_0598

DSC_0680

DSC_0793

DSC_0853

 

© 2021-2022 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.