Het regent PR's bij Ter Specke Loop in Lisse

Ook bij de Ter Specke Loop hebben de atleten van Voorschoten'97 goed gepresteerd. Op het snelle parcours in Lisse sneuvelden zondag vele PR's. Irene en Eeke mochten zelfs plaatsnemen op het podium.

 

Vanwege de coronamaatregelen waren prijsuitreikingen tijdens het Zorg en Zekerheid Circuit dit seizoen nog niet eerder toegestaan. AV De Spartaan had de primeur om dit onmisbare onderdeel van een hardloopwedstrijd weer in te voeren.

 

Ter Specke Loop
Genoeg reden tot lachen bij de Ter Specke Loop in Lisse.

 

Voorschoten'97 profiteerde direct. Irene eindigde als tweede op de 10 kilometer, achter voormalig lid Charlotte van Veen. Met 38.58 dook Irene eindelijk onder de door haar zo gewenste grens van 39 minuten. Tot ongeveer kilometer 6 kreeg ze hulp van haas Bert. De snelle man uit de groep van Fons versnelde in het tweede deel en kwam tot 38.32.

 

Eeke pakte brons op de 5 kilometer, met een mooie tijd van 20.20. Waar ze vorige week in Leiden net naast de derde plaats greep, was het nu wel raak. In de laatste kilometer versnelde ze waardoor ze afstand nam van nummer vier Merel van Gaalen - Van Loon.

 

Leeftijdsklassen

 

Ook in de diverse categorie├źn behaalde de club successen. Zo eindigde Bastiaan op de 5 kilometer (18.14) voor de tweede keer op rij als derde in de categorie 35-44 jaar. Hierdoor blijft hij in de race voor een podiumplaats.

 

Rosa (tot en met 15 jaar) finishte met 23.18 opnieuw als eerste in haar leeftijdsklasse en lijkt de winst al bijna niet meer te kunnen ontgaan.

 

Remco

Remco draait de baan op en begint aan zijn eindsprint.

 

Op de lange afstand werd Col knap tweede met een tijd van 1.02,33. Ook hij houdt zicht op het podium. Dennis verbrak op de 15 kilometer zijn toch al scherpe PR. Hij finishte na 55.13 en eindigde daarmee knap als vierde in de sterk bezette seniorenklasse.

 

Bekijk hier de uitslagen.

 

Clubcircuit en Braassemloop

 

Na drie achtereenvolgende weken Zorg en Zekerheid-wedstrijden, start zaterdag het clubcircuit. Het Panbos vormt traditioneel de aftrap van deze beregezellige reeks loopjes. Hier vind je meer informatie.

 

Het Zorg en Zekerheid Circuit gaat op zondag 3 april verder. De Braassemloop in Roelofarendsveen staat dan op het programma.

 

 

Zo 3 april: Braassemloop , Roelofarendsveen

DSC_0318

DSC_0609

DSC_0726

DSC_0775

DSC_0866

 

┬ę 2021-2022 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.