Pupillen crossen door de regio

De VoorschotenLoop had helaas geen kinderloop dit jaar. Dat wil niet zeggen dat de jonge atleten van Voorschoten’97 nog in winterslaap zijn. Drie weken geleden zijn ze gestart met hun crosswedstrijden. Hiervoor hadden ze hard getraind tijdens de zaterdagtrainingen!

Op zaterdag 12 februari is de Vlietlandcross gehouden. Normaal gesproken is dit met drie andere verenigingen, maar de gemeente kon op dat moment alleen een vergunning verlenen voor een wedstrijd met eigen leden. Voor velen was dit juist een reden om eens een cross uit te proberen. Er waren maar liefst 52 kinderen! Hierdoor konden de deelnemers worden verdeeld in 6 verschillende leeftijdsgroepen.

Het was een prachtig zonnige winterochtend. De meeste trainers waren aanwezig en zorgden dat de kinderen goed warm aan de start verschenen. Onder leiding van scheidsrechter Reinier en startcommissaris Lotte gingen de groepen van start. Het parcours werd bemenst door enthousiaste ouders die onderweg voor de nodige aanmoedigingen zorgden. 

Quadcross 2022-69
Achter haas Wouter aan op het uitdagende parcours.

 

Hazen

Bij de mini’s en C-pupillen ging Rosa voorop als haas. Bert en Wouter namen het hazen op zich voor de andere afstanden. Isabel en Duuk waren de snelste mini’s en Tobias en Femke de snelste C-pupillen na ongeveer 800 meter rond de spartelvijver te hebben gelopen. 

Daarna was het de beurt aan de B-pupillen om een rondje van ongeveer 1000 meter te  lopen. Timo ging als een speer achter de haas aan en kwam ook als eerste over de finish. Bij de meisjes was Jinthe de snelste. Voor de 1200 meter, met een extra stukje strand, kwamen de A2-pupillen Pascal en Fenne 7 seconden na elkaar over de finishlijn.  

Bij de A1-pupillen zat er maar een seconde tussen Ivan en Vera. De laatste en langste afstand was voor de junioren C en D. Na 1500 meter waren Olivier en Veronique de snelste C- en Faas en Lisa de snelste D-junioren. Alle atleten kregen na afloop een mooie medaille als aandenken. Iedereen had het beste uit zichzelf gehaald.

 

Quadcross 2022-18
Dikverdiende medailles na de cross in de Vlietlanden.


Cross in Lisse

 

Een week later, op zaterdag 19 februari, kon de cross in Lisse doorgaan voor de atleten van AV de Spartaan, Leiden Atletiek, AV Rijnsoever en Voorschoten’97. De krachten meten met atleten van een andere vereniging is best spannend als je dit nog nooit hebt gedaan.

 

Voor deze cross hadden zich 18 atleten van de club aangemeld, wat voor onze vereniging een groot aantal is. Storm Eunice had op vrijdag de nodige takken in het Keukenhofbos van de bomen geblazen, maar het parcours kon op zaterdag goed begaanbaar worden gemaakt voor de cross.

 

51891648820_b6b0072fbe_o
Crossen in het Keukenhofbos in Lisse.

 

Trainers Lisa en Walter waren naar Lisse afgereisd om  hun pupillen te coachen, de warming-up te doen en de kinderen gerust te stellen. Zoals altijd staan gezelligheid en plezier voorop.

 

Isabel werd weer eerste bij de mini’s en Femke bij de meisjes C. Ook Duuk deed het weer goed door als tweede te eindigen bij de jongens mini. Fenne viel op met haar tweede plaats bij de meisjes pupillen A2. Dit keer kregen alle deelnemers een vaantje (terwijl sommige op een medaille hadden gehoopt).

Er wacht nog één cross bij AV Rijnsoever in Katwijk op 26 maart waarvoor alle pupillen en junioren D zich kunnen aanmelden bij Lisa en Teun. In april gaat na twee jaar het baanseizoen eindelijk weer beginnen met de Athletic Champs voor de pupillen en de competitie voor de junioren.

 

Foto's: Alex Roodakkers

 

 

Zo 3 april: Braassemloop , Roelofarendsveen

DSC_0236

DSC_0651

DSC_0708

DSC_0778

DSC_0853

 

© 2021-2022 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.