Mooie ereplaatsen en knappe tijden bij VoorschotenLoop

Onze club heeft zondag uitstekend gepresteerd bij de Voorschotenloop. Eeke (5 kilometer) en Irene (10 kilometer) eindigden als derde in de einduitslag. Daarnaast deden meerdere hardlopers goede zaken in het klassement van hun leeftijdscategorie.

Dat Eeke (tweede) en Irene (eerste) in vorm zijn, bewezen zij vorige week al tijdens de Nederstrandloop. Zondag gaven zij daar een goed vervolg aan. Eeke kwam na 20.32 minuten als derde over de streep op de 5 kilometer. Bovendien eindigde ze als eerste in haar leeftijdscategorie. De winst op deze afstand ging naar voormalig lid Charlotte.

 

Freek
Freek op weg naar een snelle 39.06 op de 10 kilometer. Foto: Marcel Boskamp.

Ook Rosa en Fiene wonnen in hun leeftijdscategorie. De eerste zegevierde in de categorie tot en met 15 jaar in een tijd van 23.24 minuten. Fiene (27.18) was de snelste bij de meiden van 16 tot en met 19 jaar.

Derde plaats voor Irene

Irene had op de 10 kilometer zwaardere concurrentie dan tijdens de eerste wedstrijd van het Zorg en Zekerheid Circuit in Mijdrecht. Toen boekte ze een overtuigende zege. Dit keer moest ze genoegen nemen met een niet minder knappe derde plaats in 39.30. In haar categorie werd ze opnieuw eerste.

Freek was de snelste man van onze club op deze afstand. De triatleet liep een fraaie 39.06. Marijke eindigde als derde in haar leeftijdscategorie. Jarenlang regelde zij de vrijwilligers tijdens de VoorschotenLoop. Nu zij dit stokje heeft overgedragen, kon ze eindelijk eens zelf meedoen. Ze liep een tijd van 53.57.

Op de 10 Engelse mijl gingen Allard en Dennis mooi gelijk op. Uiteindelijk was de winnaar van de jubileumchallenge met een razendsnelle 1.00,21 tien seconden sneller dan Dennis. Ingeborg eindigde met 1.20,46 als derde in haar leeftijdscategorie.

 

Allard3
Allard was de snelste Voorschotense man op de 10 Engelse mijl. Foto: Marcel Boskamp.

 

Nieuwjaarsloop

De goede prestaties tijdens de eigen VoorschotenLoop smaken naar meer. Zondag 13 maart staat de uitgestelde Nieuwjaarsloop van Leiden Atletiek op het programma.

Klik hier voor de uitslagen.

 

 

Zo 3 april: Braassemloop , Roelofarendsveen

DSC_0167

DSC_0651

DSC_0669

DSC_0752

DSC_0868

 

© 2021-2022 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.