Groen licht voor de VoorschotenLoop op zondag 6 maart

De VoorschotenLoop op zondag 6 maart gaat door. Vanwege de versoepelingen van de coronamaatregelen kan Voorschoten '97 organiseren met slechts een aantal beperkingen. De start van de 5 kilometer bij Sportpark Adegeest is om 11.00 uur. De 10 kilometer en de 10 Engelse mijl beginnen om 12.00 uur.

De organisatie heeft ondanks de coronabeperkingen de afgelopen maanden goede hoop gehouden dat het evenement door kan gaan. De persconferentie op dinsdag 25 januari gaf uiteindelijk de doorslag. Eerder waren al goede afspraken gemaakt met de gemeente.

 

Voorschotenloop2022
Goed nieuws: De VoorschotenLoop gaat door!

Jubileumeditie

De VoorschotenLoop kon de afgelopen twee jaar niet op de 'normale' manier doorgaan. In 2020 was het evenement de eerste hardloopwedstrijd van het Zorg en Zekerheid Circuit die geschrapt werd vanwege de coronamaatregelen. Vorig jaar vond er een aangepaste virtuele editie plaats.

Op zondag 6 maart staat dan eindelijk de 25ste editie van de VoorschotenLoop op het programma. Prachtig, omdat ook de voetbal-en atletiekvereniging in 2022 25 jaar bestaat. De organisatie heeft voor de veiligheid van de deelnemers en het publiek gekozen om de kinderloop af te gelasten. Daarnaast kan inschrijven alleen vooraf online (tot en met zaterdag 5 maart 22.00 uur). Ook vindt er na afloop geen prijsuitreiking plaats. Sportpark Adegeest wordt ingericht op de dan geldende coronamaatregelen. Dit is afhankelijk van onder andere de eventuele controle van QR-codes.

Team ZZ

Daar staat tegenover dat de werkgroep met 'TeamZZ' een nieuw onderdeel aan het evenement toevoegt. Atleten zijn vaak individueel ingesteld, terwijl voetballers strijden voor het collectief. Deze twee werelden wil de organisatie samenbrengen door speciaal voor de jubileumeditie ook teams te laten deelnemen.

Je kunt een groep samenstellen van vijf personen (vanaf twaalf jaar, mannen, vrouwen, alle combinaties zijn mogelijk) waarmee je de 5 kilometer loopt. Met elkaar neem je het op tegen bijvoorbeeld een voetbalteam, een vriendinnengroep, buren, collega's etc. Het dragen van ludieke shirts wordt aangemoedigd. In verband met de tijdswaarneming is het niet mogelijk om je in te schrijven zowel voor het individuele- als het teamklassement.

 

Voorschotenloop2019-2
Naast de individuele wedstrijd kun je je ook als team aanmelden voor de Voorschotenloop.

Het snelste vijftal (de individuele tijden worden bij elkaar opgeteld) wordt gekroond tot TeamZZ van de Voorschotenloop. Maar uiteindelijk is meedoen natuurlijk het belangrijkste!

Meer informatie en inschrijven

Meer informatie is te vinden op www.voorschotenloop.nl. Hier kun je je vanaf donderdag 10 februari tot en met zaterdag 5 maart 22.00 uur ook als team inschrijven. Individuele lopers schrijven zich in via www.zorgenzekerheidcircuit.nl. De na-inschrijving kost voor alle afstanden 8 euro. Circuitdeelnemers hoeven zich niet vooraf in te schrijven.

 

 

Zo 5 mrt: Ter Specke Loop, Lisse

DSC_0167

DSC_0611

DSC_0728

DSC_0774

DSC_0813

 

¬© 2022-2023 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.