Regen, wind en kou deren echte bikkels niet

Nu de meeste wedstrijden vanwege de coronacrisis niet doorgaan, bood trainer Ed zondag een alternatief om een goede tijd neer te zetten op de 5 of 10 kilometer. De omstandigheden waren echter pittig. Langs de Korte Vliet stond een flinke wind. In combinatie met de regen en kou maakte dit het bijzonder onaangenaam voor de deelnemers.

Desondanks stond er een leuke enthousiaste groep Voorschotense lopers aan de start. Net als voorgaande keren waren er ook meerdere gasten uit Den Haag en was er een mooie afvaardiging van Edstafette en Vlietlijn aanwezig. Met elkaar lieten zij zich niet van de wijs brengen door de omstandigheden en zorgden stuk voor stuk voor knappe prestaties.

 

Snelle nieuwkomer

Op de 5 kilometer ging de winst naar nieuwkomer Allard. De voormalig atleet van Haag Atletiek zette een snelle 18.02 neer. Binnenkort verwacht hij voor het eerst mee te trainen bij de groep van Ed. Concurrentie dus voor Bastiaan die nu eens niet in het midden van de foto mocht poseren. Hij klokte 18.52 en werd tweede. Ook Mathieu, Guido, Arjan en Frans lieten zich namens onze club niet tegenhouden door 'een beetje regen en wind' en haalden de finish.

Bij de dames presteert winnares Eva steeds beter. Ondanks de barre omstandigheden zette zij met 21.03 een knap PR neer. Het lijkt erop dat ze een enorm potentieel heeft! Judith werd tweede met 22.06 en leverde slechts zestien seconden in ten opzichte van de vorige keer, toen het een stuk beter toeven was langs de Vliet. Sandra van HRR eindigde vlak achter haar in 22.23. Marlous werd achtste in 27.02.

 

Eva trainingsloop
Eva noteert steeds snellere tijden op de korte afstanden.

Recordwinnaar

Op de 10 kilometer besliste gast Gerwin de strijd direct al bij de start. De recordwinnaar van de Voorschotenloop op deze afstand zette een razendsnelle 38.25 neer. De strijd om het zilver was spannender. Col had voortdurend een gaatje op André die met Irene een luxe haas bij zich had. Het duo kreeg het gat echter net niet dicht en finishte vlak achter hem. Col klokte 41.52. André en Irene kwamen binnen na 42.18 minuten.

Daarachter vocht Walter een eenzaam gevecht uit. Met in zijn zicht niemand voor en achter zich hield hij knap zijn tempo vast en kwam binnen met een tijd van 47.45. Ook Franca stond er alleen voor. Alleen in het laatste stuk had zij de hulp van Herman. Na haar passage bij het keerpunt stapte de trouwe vrijwilliger op de fiets en hielp Franca door de laatste 2,5 kilometer heen. Mede hierdoor realiseerde de atlete van Edstafette een negative split. Met een eindtijd van 53.12 eindigde ze als tweede achter Irene.

 

Trainingsloop Ed
Het afzien begon door de barre omstandigheden al voor de start.

Veel dank was er na afloop ook voor Ed en Marijke die bij de finish voor iedereen met zorg een tijd noteerden. Zij lieten zich hierbij niet weerhouden door de regen en kou. Hulde!

Nieuwe trainingsloop

Mogelijk staat er op zondag 9 januari een nieuwe trainingsloop langs de Korte Vliet op het programma. Dit is afhankelijk van het wel of niet doorgaan van de Nieuwjaarsloop bij Leiden Atletiek. Meer informatie en aanmelden bij Ed via ehzijl@ziggo.nl.

 

Bekijk hier de uitslagen.

 

Do 16 jun: t/m 25 aug, 10 x strandlopen Noordwijk

 

 

DSC_0224

DSC_0456

DSC_0743

DSC_0796

DSC_0866

 

© 2022-2023 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.