Rendierenloop verplaatst naar zondag 26 juni 2022

De Rendierenloop kan op zondag 19 december niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen. Toch wil de organisatie van Voorschoten '97 het evenement niet afgelasten. Met zondag 26 juni 2022 hebben zij een nieuwe datum gevonden om een unieke zomereditie neer te zetten.

De Rendierenloopcommissie heeft er de afgelopen maanden alles aan gedaan om het evenement zo veilig mogelijk te organiseren. De laatste weken is het aantal coronabesmettingen echter flink opgelopen en werden de eisen die aan de organisatie werden gesteld steeds hoger. Toch lukte het de organisatie voortdurend om nieuwe creatieve oplossingen te vinden en steeds weer kregen zij een 'ja' van de gemeente.

 

Centrum2 - Emmie Beijlen
De Rendierenloop wordt een zomereditie op zondag 26 juni 2022 en sluit daarmee aan bij de jubileumactiviteiten van de club.

Veiligheid

Uiteindelijk heeft de Rendierenloopcommissie zelf besloten om niet te organiseren. "We hebben altijd gezocht naar de perfecte mix van veiligheid en plezier. Maar door de voortdurende verscherpingen van de regels is de veiligheid op dit moment veruit het belangrijkste doel van ons als organisatie geworden. En zelfs die veiligheid kunnen wij nu niet meer garanderen", zegt Mathieu Hilgersom namens de organisatie. "Daar komt bij dat de huidige coronamaatregelen aflopen vlak voor ons evenement. We kunnen het ons simpelweg niet veroorloven om nu door te gaan met de organisatie en dan vlak voor het evenement alsnog te moeten annuleren door nieuwe coronamaatregelen."

De voorbereidingen van het evenement waren al in een ver gevorderd stadium. Het is zonde om daar een streep doorheen te zetten. Daarom besluit de Rendierenloopcommissie om niet af te gelasten, maar te verplaatsen. Op zondag 26 juni vindt een unieke zomereditie plaats, die ook nog eens gekoppeld wordt aan het 25-jarig jubileum van Voorschoten '97. "De details moeten we uiteraard nog uitwerken, maar we kunnen nu al laten weten dat het minstens zo leuk wordt!"

Inschrijvingen

In het nieuwe jaar gaat de organisatie van de Rendierenloop in gesprek met zijn partners in de hoop dat alle gemaakte afspraken kunnen blijven staan voor de zomereditie. Een aantal heeft uit zichzelf al positief gereageerd. Iedereen die zich heeft ingeschreven, kan in de zomer automatisch meedoen. Wil je toch afzien van deelname, dan krijg je je geld terug of je kun je het inschrijfgeld doneren aan de nieuwe atletiekbaan. 

"Natuurlijk balen wij enorm dat we dit besluit hebben moeten nemen, maar het vooruitzicht van een unieke zomereditie maakt veel goed. Wij hopen er dan alsnog één groot feest van te maken", besluit Mathieu Hilgersom.

 

Do 16 jun: t/m 25 aug, 10 x strandlopen Noordwijk

 

 

DSC_0334

DSC_0588

DSC_0687

DSC_0766

DSC_0854

 

© 2022-2023 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.