Vliegende start van het Zorg en Zekerheid Circuit in Mijdrecht

Voorschoten '97 is bijzonder goed begonnen aan het Zorg en Zekerheid Circuit. Irene won zondag in Mijdrecht direct bij haar debuut de 10 kilometer in een razendsnelle 39.05. Ook Dennis was op dreef. Hij bleef op de 10 Engelse mijl steken op een tijd net boven het uur (1.00,28).

Het Zorg en Zekerheid Circuit vormt voor veel wegatleten van onze club de rode draad van het seizoen. Van het najaar tot het voorjaar leven zij van wedstrijd naar wedstrijd op de discipline (kort, midden en lang) die hen het beste past. Omdat iedereen in zijn of haar eigen leeftijdscategorie strijdt in het klassement, heeft elke loper een sportieve uitdaging. Daarnaast is het Zorg en Zekerheid Circuit een gezellig weerzien van lopers van de club en andere verenigingen.

Toen het Zorg en Zekerheid Circuit anderhalf jaar geleden plotseling stopte door de coronacrisis, vielen vele atleten in een zwart gat. Vorig seizoen konden zij virtueel nog steeds deelnemen, maar dit kon natuurlijk niet op tegen de unieke sfeer van een echte wedstrijd van het circuit.

 

Irene Zilveren Turfloop
Irene won direct haar eerste wedstrijd in het Zorg en Zekerheid Circuit.


Zondag vond dan eindelijk de zo gehoopte herstart plaats. Tijdens de Zilveren Turfloop in Mijdrecht kwamen veel atleten van Voorschoten '97 in actie. Zij deden dit bijna allemaal, anderhalf jaar na de lancering, voor het eerst in het nieuwe clubtenue.

Winst voor Irene, snelle Dennis

Irene liet direct zien grote ambities te hebben op de middenafstand. Vanaf de tweede kilometer ging ze alleen aan de leiding bij de vrouwen en finishte op het kaarsrechte parcours uiteindelijk in een knappe 39,05. Ze was hiermee 26 seconden sneller dan de nummer twee. Helaas voor Irene was er door de aangescherpte coronamaatregelen geen prijsuitreiking.

Ook Eeke deed goede zaken. Ze eindigde met een tijd van 20.42 op de vierde plaats overall bij de 5 kilometer en werd tweede in haar leeftijdscategorie. Junior Rosa liep bij de meisjes tot 15 jaar 23.55 en werd daarmee derde.

Op de lange afstand liet Dennis opnieuw zien in topvorm te zijn. Hij kwam binnen na 1 uur en 28 seconden; goed voor een achtste plaats overall. Een gedroomde tijd onder de 60 minuten ligt daarmee binnen handbereik. Ook Bert was met 1.04,42 bijzonder snel. Hij eindigde als zesde in de categorie 35-44. Col finishte na 1.08,40 en werd derde in de categorie mannen 55-64 jaar.

 

Dennis - Zilveren Turfloop
Dennis is momenteel in de vorm van zijn leven.

De goede tijden en prestaties bewijzen het nut van de time-trials en trainingslopen van Ed, gedurende de wedstrijdloze coronaperiode. Veel atleten konden hierdoor in Mijdrecht, ondanks de barre weersomstandigheden, direct pieken.

 

Lisse

De volgende wedstrijd van het Zorg en Zekerheid Circuit is op zondag 12 december in Lisse. Het aantal Voorschotense deelnemers zal daar, een stuk dichter bij huis, ongetwijfeld nog groter zijn.

 

Do 16 jun: t/m 25 aug, 10 x strandlopen Noordwijk

 

 

DSC_0362

DSC_0609

DSC_0740

DSC_0778

DSC_0865

 

¬© 2022-2023 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.