Records, gezelligheid en plezier bij OVAK

De Open Voorschotense Atletiek Kampioenschappen (OVAK) zijn zaterdag succesvol verlopen. Meer dan zeventig pupillen en junioren streden op de atletiekbaan in hun eigen categorie om de atletiektitel. Daarnaast genoten zowel de kinderen als het publiek van de sfeer en gezelligheid.

Tijdens de OVAK staat de strijd om de Voorschotense atletiektitels centraal. Niet alleen de atleten van de club mogen meedoen, maar ook broertjes, zusjes en voetballeden. Dit zorgt voor een mooie mengelmoes van deelnemers. Sommige kinderen weten precies hoe alles moet, terwijl anderen de onderdelen nog moeten leren en tegelijkertijd ervaren hoe leuk deze sport is.

 

OVAK 2021
De sprint is traditioneel één van de meest spectaculaire onderdelen van de OVAK.

De kinderen deden de onderdelen kogelstoten, verspringen, vortex- of speerwerpen en sprint. Zij waren onderverdeeld in vier groepen en gingen met elkaar de onderdelen af. De trainers Walter, Dennis, Aïsha en Teun gingen met hen mee. Vrijwilligers met kennis van de discipline leidden de onderdelen en kregen daarbij steun van enthousiaste ouders die onder andere moesten klokken, meten en aanvegen.

Toen de meerkamp was afgelopen, kon de Wedstrijd Organisatie Commissie (WOC) beginnen met alle scores controleren, diploma’s printen en de prijsuitreiking voorbereiden. De kinderen vulden deze tijd met een spectaculaire 600 meter. Tijdens dit onderdeel stonden er geen medailles op het spel, maar was er wel kans op sportieve revanche of het neerzetten van een mooi PR. Elke leeftijdscategorie startte apart, waardoor de aanwezige ouders en opa’s en oma’s ieder kind naar de eindsprint konden juichen.

 

mini pupillen OVAK
De mini-pupillen staan opgesteld voor de start van de 600 meter.

 

Kampioenen

Daarna zette de WOC alle kersverse atletiekkampioenen van Voorschoten in het zonnetje tijdens de gezellige prijsuitreiking. Isabel, Kris, Jasmine, Fenne, Loes, Laura, Rosa, Wietske, Sylvain, Simon, Bas, Lukas, Pascal, Thijmen, Floriaan, Lieuwe en Stan kwamen één voor één naar voren voor een blinkende medaille. Voor alle kinderen was er een vaantje en een diploma.

 

Bekijk hier de uitslagen. De foto's vind je op Facebook.

 

Tekst: Mathieu Hilgersom

 

Do 16 jun: t/m 25 aug, 10 x strandlopen Noordwijk

 

 

DSC_0167

DSC_0651

DSC_0675

DSC_0752

DSC_0866

 

© 2022-2023 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.