Knappe prestaties in Leiden en München

Tijdens de Leiden Marathon heeft Voorschoten '97 zich zondag van zijn beste kant laten zien. Dennis, Ilona en Joost volbrachten de klassieke afstand, Irene haalde het podium op de 5 kilometer en Marlous was de beste in de categorie 60+ op de 10 kilometer.

Iedereen heeft er meer dan anderhalf jaar op moeten wachten, maar voorzichtig komen de eerste (grote) loopevenementen weer op gang. De Leiden Marathon verplaatste zijn evenement vroegtijdig naar oktober en werd daar, geholpen door de versoepelingen van de coronamaatregelen, voor beloond. Enkele weken geleden konden zij met trots aankondigen dat het evenement door kon gaan.

Dat de atleten van onze club gedurende de coronaperiode goed zijn blijven trainen, blijkt wel uit de massale inschrijving. Maar liefst 28 deelnemers van Voorschoten '97 waren op tijd wedstrijdfit en vlogen zondag door de Leidse straten.

 

marathon leiden
Ilona, Joost en Dennis waagden zich aan de hele marathon.

 

Steun langs de kant

Dennis, Ilona en Joost hadden de afgelopen maanden zelfs voortdurend hoop gehouden op goed nieuws vanuit Leiden en gingen voor de hele marathon. Met veel steun langs de kant haalden zij alle drie de finish. Dennis deed er 3.27 uur over, Joost 3.48 uur en Ilona 4.30 uur.

Ook op de andere afstanden liet Voorschoten '97 zich goed zien. Irene behaalde met een tijd van 19.40 knap het podium op de 5 kilometer. Ze werd derde. Haar goede prestaties beloven veel goeds voor het komende Zorg en Zekerheid Circuit.

 

Marathon leiden2
Irene behaalde een mooie derde plaats op de 5 kilometer.

Op de 10 kilometer verraste Marlous met een snelle 52,58. Dit bleek de beste tijd te zijn in de categorie 60+. Elf Voorschotense lopers gingen voor de halve marathon. Daarvan was Marcel de snelste met een mooie tijd van 1.25 uur.

 

München

Tegelijkertijd was er ook een groep van onze club actief in München. Zij hadden zich al ingeschreven voor deze buitenlandse marathon, toen bleek dat er tegelijkertijd ook in Leiden kon worden gelopen. De negen hardlopers kregen echter geen spijt van hun keuze. Zij genoten van de gezelligheid, de mooie stad en het evenement. Waldo, Tekin en Frank liepen met succes de hele marathon. Joan, Arjan, Fee, Maurice, Miriam en Linda kozen voor de halve afstand.

 

marathon Munchen
De groep van Voorschoten '97 in München.

Bekijk hier de uitslagen van het drukke loopweekend.

 

Do 16 jun: t/m 25 aug, 10 x strandlopen Noordwijk

 

 

DSC_0334

DSC_0622

DSC_0733

DSC_0794

DSC_0865

 

© 2022-2023 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.