Irene en Eeke scoren tijdens Rottemerenloop

Irene heeft zaterdag de kwart marathon van de Rottemerenloop in Bleiswijk gewonnen. Onze clubgenote bleef met een tijd van 42.34 minuten de concurrentie sterk voor. Eeke finishte na 46.30 minuten knap als vijfde.

Tijdens de wedstrijd van AV de Kieviten zat het venijn in de staart. De deelnemers hadden de wind in het tweede deel van de race vol tegen en dat betekende flink bikkelen voor de dames. Omdat ze ook nog eens geen steun hadden van andere lopers, moesten ze al het werk alleen doen.

 

Rottemerenloop
Trainer Ed zag zijn atletes goed presteren in Bleiswijk.

De kilometertijden liepen hierdoor wat op, maar voor de positie in de wedstrijd maakte dit geen verschil. Irene ging vanaf kilometer drie alleen aan de leiding en zag de concurrentie niet meer dichtbij komen. Dit tot tevredenheid van trainer Ed langs de kant. Irene finishte uiteindelijk achttien seconden voor de nummer twee, Evita Hoogeveen van AV'47. Eerder dit jaar won Irene ook de Overtake Run van Haag Atletiek en de Hoevense Polderloop. Daarnaast werd ze vijfde in de sterkbezette Singelloop in Enschede.

 

Eeke hield zaterdag stand op plek vijf. Zij liep in een heus niemandsland. De deelnemer voor haar kwam twee minuten eerder binnen. Na Eeke was het nog een minuut wachten op de volgende loper. Dat ze toch haar snelheid behield in het zware tweede deel is een prestatie op zich.

 

Irene - Rottemerenloop
Irene boekte in Bleiswijk een nieuw succes.

 

Leiden Marathon

De Rottemerenloop was een goede generale repetitie voor de Leiden Marathon volgende week. Irene en Eeke kunnen dit grootste loopevenement van de regio alvast met veel vertrouwen tegemoet zien.

 

Do 16 jun: t/m 25 aug, 10 x strandlopen Noordwijk

 

 

DSC_0156

DSC_0582

DSC_0724

DSC_0751

DSC_0865

 

© 2022-2023 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.