Nienke Brinkman: 'In de finale ga ik vooral genieten'

Nienke Brinkman won zaterdag La Skyrhune in Frankrijk en plaatste zich daarmee voor de prestigieuze finale van de Golden Trail Series op de Canarische Eilanden op zaterdag 16 oktober. Onze clubgenote kijkt ernaar uit.

 

Met een tweede en eerste plek kon Nienke een finaleplaats nauwelijks nog ontgaan. Om zeker te zijn wilde ze in elk geval een goede klassering neerzetten tijdens de trail over 21 kilometer met ruim 1700 hoogtemeters. Omdat drie weken later al de finale is, mocht ze niet onnodig veel energie verspelen. "Ik heb samen met mijn coach een plan gemaakt hoe ik deze race zou lopen. Er waren twee grote pieken, waarvan de tweede het hoogtepunt was. Vanaf het begin voelde ik me goed, maar ik liep niet harder dan afgesproken, omdat de tweede berg ook nog moest komen."

 

Nienke Brinkman-site6
Nienke genoot volop van haar zware race bij La Skyrhune. Foto: JB Joly

Ondanks dat Nienke geen risico nam, liep haar voorsprong op de concurrentie steeds verder op. Zelfs een val hinderde haar niet om de race te winnen. "Ik had me zo voorgenomen om niet te vallen, maar toch ging het mis. Ik heb er een paar blauwe plekken aan overgehouden, maar niet iets ergers gelukkig. Ik ben wel geschrokken en daarna voorzichtiger geworden. Sowieso zijn mijn vaardigheden op de afdalingen gelimiteerd. Omdat het terrein erg technisch was, was ik bang dat ik ingehaald zou worden."

Parcoursrecord

Deze angst werd geen waarheid. Nienke kwam als eerste binnen na 2.04,39 uur; een nieuw parcoursrecord. Pas acht minuten later kwam Elise Poncet uit Frankrijk als tweede over de streep. Onze clubgenote had onderweg volop genoten. "Vooral bovenop de berg was er zo ontzettend veel publiek met toeters, bellen en zelfs gekleurde rook. Dit was onzettend gaaf en gaf echt een boost."

 

Door haar overwinning plaatste Nienke zich als tweede voor de finale op de Canarische Eilanden. De Francaise Maude Mathys is daarin haar grootste tegenstander. Zij behaalde de afgelopen maanden de maximale score en bleef Nienke ook voor tijdens haar eerste deelname bij de Sierre Zinal op 7 augustus. Nienke legt zichzelf echter geen druk op. "Ik ben ontzettend blij dat ik de finale heb gehaald. Daarin ga ik vooral genieten."

 

 

Zo 5 mrt: Ter Specke Loop, Lisse

DSC_0153

DSC_0443

DSC_0728

DSC_0744

DSC_0817

 

© 2022-2023 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.