Bikkelen door het zand tijdens mooie strandloop van Ed

Bijna dertig hardlopers hebben zondag meegedaan aan de strandloop van Ed in Wassenaar. De weersomstandigheden waren mild, maar door de alg langs de zeelijn moesten er ook stukken gebikkeld worden door het zware zand. Hierdoor was de strandloop een pittige training voor de wedstrijden die er nu eindelijk aan gaan komen.

De 10 kilometer-lopers gingen als eerste van start. Favoriet Bastiaan nam direct de kop om deze niet meer af te staan. Ondanks dat hij zelf niet helemaal tevreden was met zijn eindtijd van 42.52, zette hij een prima prestatie neer door een negative split te lopen.

André, deelnemer aan de hardloopcursus van de club, werd tweede met een tijd van 44.22. Niek was op dit zware parcours helemaal in zijn element en finishte na 49.43 als derde. Hij profiteerde hierbij van de Haagse loper Henk, die halverwege uit de race stapte en een frisse duik nam in de zee.

 

Strandloop3
De deelnemers stellen zich op voor de start van de 5 kilometer.

Bij de dames kwam de overwinning van Irene geen moment in gevaar. Ze nam de strandloop op in haar drukke wedstrijdschema als snelle duurloop en kwam binnen na 45.17 minuten. Trainingsgenoten Esther en Franca van Edstafette gingen gezellig samen de strijd aan en kwamen precies tegelijk binnen met een tijd van 59.30.

5 kilometer

Op de 5 kilometer pakte Eeke de overwinning bij de dames. Zij verkoos op het laatste moment de korte afstand boven de 10 kilometer. Samen met de snelste mannen nestelde ze zich in de kopgroep, waarna het vanaf het keerpunt bij trouwe helper Herman ieder voor zich was. Met 21.03 bleef ze Dorinda (22.20) en Britt (23.24) ruim voor. Namens de club kwamen ook Marlous (zesde), Jeanine (negende), Sanne (tiende), Charlotte (elfde) en Corrie (twaalfde) in actie. Marieke liep 3 kilometer. Zij startte tegelijk met de 10 kilometer-lopers om daarna iedereen zijn of haar tijd te noteren.

 

Strandloop2
De snelste dames op de 5 kilometer met van links naar rechts Dorinda, Eeke en Britt.

Bij de mannen greep Mathieu de overwinning. In de eerste kilometer liep hij geduldig naar Koen (HRR) en Eeke toe om vervolgens vlak voor het keerpunt alleen de leiding te nemen. In een vlakke race kwam hij na 20.45 minuten over de finish. Gasten Koen en Job vergezelden hem op het podium met respectievelijk 22.09 en 24.33.

Remco haalde met 25.28 net niet de eervolle foto van Ed. Hij werd vierde. Daarachter kwamen namens de club Hein (vijfde), Guido (zesde) en Frans (achtste) over de finish.

Ondanks de grote tijdverschillen wachtte iedereen elkaar op bij de finish. Hierdoor kreeg elke loper een welverdiend applaus. Daarna verplaatste de gezelligheid zich naar Strandpaviljoen Sport waar alle prestaties nog tot in de puntjes werden ontleed.

Volgende trainingswedstrijd

De volgende onderlinge trainingswedstrijd is op zondag 24 oktober op het bekende parcours langs de (Korte) Vliet. Ed zet dan een route uit over 5 of 10 kilometer. Deelname is gratis. Aanmelden en meer informatie via ehzijl@ziggo.nl.

Bekijk hier de uitslag.

 

Do 16 jun: t/m 25 aug, 10 x strandlopen Noordwijk

 

 

DSC_0298

DSC_0443

DSC_0726

DSC_0759

DSC_0822

 

¬© 2022-2023 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.