Vierde editie van de Rendierenloop op zondag 19 december

Voorschoten '97 heeft goede hoop dat de Rendierenloop op zondag 19 december op een zo 'normaal' mogelijke manier door kan gaan. De organisatie is dan ook druk bezig om de voorbereidingen te treffen voor de kidsrun rondom Sportpark Adegeest en de wandeling en hardlooptocht door het dorp in kerstsfeer.

Na de persconferentie van dinsdag 14 september zijn de voortekenen gunstig voor de vierde editie van de Rendierenloop. De organisatie staat in goed contact met de gemeente om het evenement in te vullen op een manier die past binnen de coronamaatregelen.

 

Rendierenloop 2019-site9
De organisatie wil weer een 'ouderwetse' editie van de Rendierenloop organiseren.

Ook de meeste partners van voorgaande jaren hebben positief gereageerd. Dit betekent dat de route weer een aantal vertrouwde passages heeft. De organisatie is daarnaast op zoek naar nieuwe partners die kunnen zorgen voor andere passages en / of leuke sfeeracties. Het belooft in elk geval weer een kerstevenement vol verrassingen te worden.

Streven

Het is nog niet bekend hoe laat de verschillende onderdelen op zondag 19 december beginnen. Het streven is echter om de kidsrun opnieuw te laten plaatsvinden in de middag om daarna ook de wandelaars en hardlopers van start te laten gaan. De meeste deelnemers finishen dan aan het begin van de avond op een sfeervol verlicht sportpark.

De inschrijving is op dit moment nog niet open. De organisatie verwacht hierover op korte termijn meer informatie te geven.

Nieuwe atletiekbaan

De Rendierenloop heeft als doel om geld in te zamelen voor de realisatie van de nieuwe atletiekbaan van Voorschoten '97. De eerste editie was in 2018.

In verband met de coronamaatregelen organiseerde de club vorig jaar de Rudolphs Rode Speurneus Editie van de Rendierenloop. Deelnemers legden (alleen met hun eigen huishouden) op een zelfgekozen moment in de kerstvakantie wandelend met een app een route af. Onderweg beantwoordden zij meerdere vragen van de partners. De Rendierenloop was daarmee één van de weinige coronaproof evenementen die door kon gaan tijdens de lockdown.

Ondanks het succes van deze alternatieve editie geeft de organisatie voor 2021 de voorkeur aan een 'gewone' Rendierenloop zoals in 2018 en 2019. Meer informatie over de Rendierenloop is te vinden op www.rendierenloop.nl.

 

Do 16 jun: t/m 25 aug, 10 x strandlopen Noordwijk

 

 

DSC_0325

DSC_0506

DSC_0689

DSC_0749

DSC_0851

 

© 2022-2023 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.