Matthijs Ferguson legt officiële taken neer

Matthijs Ferguson stopt met zijn officiële taken binnen Voorschoten '97. De voormalig voorzitter van de atletiekcommissie en baancoördinator heeft sinds 1 september een nieuwe baan die moeilijk te combineren is met zijn werk voor de club. Hij blijft wel als vrijwilliger betrokken.

Matthijs is 23 jaar actief geweest als trainer van de club. Sinds 2005 vervulde hij bovendien de functie van baancoördinator binnen de atletiekcommissie. Tussen 2018 en 2020 was hij interim-voorzitter; een functie die hij daarna heeft overgedragen aan Joost van Kempen. Matthijs was tot voor kort ook lid van de commissies We gaan voor de baan en Rendierenloop.

 

Matthijs Ferguson
Matthijs vervulde de afgelopen jaren meerdere functies binnen de club. Ook zette hij zich in voor de komst van een nieuwe atletiekbaan.

Vanwege zijn harde werk voor de club werd hij in 2018 verkozen tot regionale clubheld bij het AD. Helaas lukte het net niet om ook de landelijke finale in Zeist te winnen.

Nieuwe functie

"Ik ben op 1 september begonnen met mijn nieuwe functie. Dit kost veel tijd en energie. Het is daarom niet te combineren met mijn werk voor de club. Daarnaast is het goed om het stokje over te dragen aan nieuwe en jonge mensen", verklaart Matthijs zijn vertrek. "Sinds 1989 stond atletiek centraal in mijn leven. Daar komt nu een einde aan. Het zal altijd een bijzondere plek in mijn hart blijven houden. Als het nodig is, blijf ik natuurlijk beschikbaar om incidenteel te helpen."

 

Matthijs Ferguson-2
Matthijs viel in 2018 in de prijzen als regionale clubheld van het AD.

De functie van baancoördinator wordt na het vertrek van Matthijs opgesplitst. Broer Maarten is de nieuwe algemene baancoördinator. Hij stapt ook in de atletiekcommissie. Daarnaast is Maarten de coördinator voor de AB-junioren en de senioren. Lisa Brink en Teun Wilde vullen samen de functie in van baancoördinator voor de pupillen en CD-junioren. De commissies We gaan voor de Baan en Rendierenloop gaan op zoek naar een vervanger voor Matthijs.

 

Do 16 jun: t/m 25 aug, 10 x strandlopen Noordwijk

 

 

DSC_0134

DSC_0651

DSC_0743

DSC_0763

DSC_0808

 

© 2022-2023 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.