Nienke Brinkman boekt glorieuze zege in Chiemgau Trail

Na haar tweede plaats tijdens de Sierre Zinal heeft Nienke Brinkman zaterdag de Chiemgau Trail, eveneens onderdeel van de Golden Trail World Series, gewonnen. Over een afstand van 44 kilometer met 2700 hoogtemeters finishte ze na 4 uur en 16 minuten. Hiermee was ze bijna elf minuten sneller dan de nummer twee.

Bij de Sierre Zinal liep Nienke nog als de grote onbekende voorin het veld. Tijdens de livestream vroegen de commentatoren zich regelmatig af wie ze was. Bovendien maakte ze nog geen deel uit van een officieel trailteam. In het shirt van Voorschoten '97 kwam ze als tweede over de finish.


Geweldige ervaring

 

Hiermee had Nienke zich definitief in de kijker gelopen en werd ze onlangs opgenomen in het prestigieuze Salomon Team. "Het hele weekend heb ik met ze opgetrokken. Ik heb veel atleten ontmoet die allemaal superaardig zijn. Dat alleen al was een geweldige ervaring."

 

Nienke Brinkman - Chiemgau Trail
Een prachtig moment voor Nienke: ze boekt haar eerste zege in de Golden Trail World Series. Foto: Jordi Saragossa.

In de aanloop naar de Chiemgau Trail stond Nienke volop in de belangstelling. Ze zat aan tafel bij de persconferentie en kwam voor in de vele teasers van de organisatie als kanshebber voor de winst. In Nederland was ze te gast bij de podcast Looppraat.

 

Leiding

Nienke liet zich door alle aandacht vooraf niet gek maken en liep in de Duitse Chiemgauer Alpen volledig haar eigen race. Na de start nam ze resoluut de kop samen met Anais Sabrie. Lang bleef ze echter niet bij de Française. Vanaf het moment dat ze het asfalt verlieten, nam Nienke alleen de leiding en liep steeds verder weg bij haar concurrente.

"Ik wilde eigenlijk bij haar blijven, maar ik zat in een goed ritme en wilde dit tempo blijven lopen", verklaart Nienke waarom ze al zo snel alleen aan de leiding kwam. "Bovendien liep ik volledig op hartslag en probeerde mij juist in het begin wat in te houden."

 

Hoewel Nienke voor haar gevoel rustig was begonnen, kreeg ze vanuit haar begeleiding van het Salomon Team de vraag of ze wel zeker wist dat ze zo snel wilde vertrekken. Het was immers een lange race. "Ik heb niet aan mezelf getwijfeld en wist dat ik goed op weg was. Ik kon natuurlijk ook niet meer terug. Ik had er onderweg enorm veel plezier in."

 

Nienke Brinkman - Chiemgau Trail2
Nienke genoot van de race in de prachtige Chiemgauer Alpen. Foto: Jordi Saragossa.

Waar ze tijdens de Sierre Zinal te weinig drinken bij zich had, kreeg ze dit keer volop steun van het Salomon Team. "Ik had een goed eet- en drinkschema. Bovendien stond er iemand van het team op elk drinkstation zodat ik mijn lege flesjes kon vervangen door nieuwe."

Finale

Nienke kwam onderweg geen moment in de problemen zodat haar voorsprong op Sabrie gestaag opliep. Hierdoor boekte ze haar eerste overwinning in de Golden Trail World Series. Een prachtige prestatie!

 


Bekijk de hele race terug.

 

Omdat ze zich wil plaatsen voor de grote finale op zaterdag 16 oktober op de Canarische Eilanden, moet ze ook in actie komen tijdens de Skyrhune trail in Frankrijk op zaterdag 25 september. Vanwege haar ambities in de Golden Trail World Series heeft Nienke besloten om het Nederlands kampioenschap marathon in Amsterdam te laten schieten.

 

Do 16 jun: t/m 25 aug, 10 x strandlopen Noordwijk

 

 

DSC_0233

DSC_0494

DSC_0740

DSC_0791

DSC_0817

 

© 2022-2023 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.