Geslaagde startersochtend met coopertest

Tien nieuwe hardlopers hebben zaterdag deelgenomen aan de startersochtend van Voorschoten '97. Zij trainden mee met de groep van Ids en kunnen nu aansluiten bij de startersgroep of één van de groepen gevorderden. In tien weken bereiden zij zich voor op een (snelle) 5 kilometer.

 

Na afloop van de training legden zij met elkaar een coopertest af. In twaalf minuten probeerden zij zoveel mogelijk meters te maken. Voor de één was dit een koud kunsje, de ander wisselde het wandelen af met hardlopen. Het mooie van een coopertest is echter dat iedereen tegelijk de finish bereikt.

 

Startersochtend-website
Ids spreekt de zaterdaggroep en de nieuwe hardlopers toe.

 

Ambities


Na afloop bleven alle nieuwe hardlopers nog even hangen voor koffie, thee en zelfgebakken cake. Zij spraken daarbij hun ambities uit voor de komende weken waarbij de trainers adviezen gaven bij welke groep ze het beste kunnen aansluiten.

 

Ook de ouders van de trainende pupillen genoten zichtbaar. Zij hebben kun kinderen de afgelopen maanden door de coronapandemie weinig in actie kunnen zien, maar waren er nu vanaf de eerste tot de laatste minuut bij. Terwijl de kinderen plezier maakten en zichzelf in het zweet werkten, praatten de ouders met elkaar bij langs de baan.

 

Coopertest

 

De coopertest voor de overige groepen was de afsluiting van de startersochtend. Acht hardlopers kwamen in actie die elk op hun eigen niveau streefden naar het maximale resultaat.

 

Startersochtend - coopertest
De acht lopers aan de start van de coopertest.

 

Bert en Wouter liepen de meeste meters. Zij rondden allebei iets meer dan acht ronden (3 kilometer) af.

 

 

Zo 5 mrt: Ter Specke Loop, Lisse

DSC_0302

DSC_0494

DSC_0667

DSC_0746

DSC_0848

 

© 2022-2023 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.