Verslagen Wegatletiek

5 okt 2019: Tweed Valley Tunnel Trail 2019   Schotland

Ook dit jaar hebben wij, Col en Niek, deel genomen aan een trailrun in het buitenland.

Dit keer aan de oostkant i.p.v. de westkant van Schotland. Zo’n 30 km  onder Edinburgh ligt het prachtige gebied the borders (in feite het grens land Schotland –Engeland)

 

Een mooi en glooiend gebied met flinke bulten van zo’n  500-800 meter hoog. Kortom uitdaging genoeg  en het had uiteraard weer lekker geregend. Na een prima overtocht van IJmuiden naar Newcastle zijn we richting Peebles (de startplaats) gereden waar wij in de buurt een prachtige overnachtingsplek hadden.  Op zaterdagochtend vroeg naar het startgebied,  zoals altijd was dat weer tot in de puntjes geregeld. We hadden ons ingeschreven voor de 2O Km met ca. 550 hoogte meters met als uitsmijter aan het eind rennen door een oude spoortunnel van ca. 600 m lang.

 

 

De start was in een prachtig park in het plaatsje Peebles. Je weet wel zo’n prachtig dorpje die wel ziet in de Britse series waar de tijd stil lijkt te staan. Met een prachtig snelstromende rivier the Tweed  (naar zeggen een van de beste zalmstekken van de wereld). Gelukkig het was droog die ochtend, nadat het al dagen onophoudelijk had geregend.  Dus snel van start, je mocht in feite je eigen start moment kiezen, de snellen vooraan (dus Col) en ik lekker (direct ) daar achter.

 

De eerste kilometers langs de oevers van de Tweed rivier met korte kleine klimmetjes en ook mooie wat vlakkere delen. Vliegvissers in de rivier en een zwak zonnetje, wat wil je nog meer. Dus meteen lekker tempo er in. Zo rond het 8 KM punt begon de ellende, meteen super steil omhoog en dan moet je toch een soort power walk doen de laatste meters en bekertje water er in en verder. Door bos en over heuvelflanken met gras en modder waar het door de vele regen spekglad was geworden. Dus alle snelheid er weer uit en overeind blijven.  Het mooie aan het hardlopen in Schotland is dat de mensen ook op het parcours uiterst vriendelijk zijn en blijven, dat is echt top. En maar stijgen en stijgen en stijgen met leuke bordjes met teksten zoals : “you have paid for this”. En dan de beloning,  een prachtig uitzicht over het hele gebied met maar weinig tijd om dat er direct weer steil gedaald moest worden.  Daarna weer een flinke stijging die wekelijk alle energie uit je lijf haalt. Maar bovenaan weer vol gas en dalen naar de tunnel die gelukkig een beetje was verlicht.

 

Vervolgens  naar het park in Peebles voor een eind schot. Grappig is dat dat dan relatief makkelijk gaat en tevreden over de finish. Col was toen al ruim binnen en had zich weer in de top weten te nestelen. En dat 3 weken voor zijn marathon !!

 

De link met een impressie (sta er eindelijk een keer op ) goed kijken dus !!   

Video: https://www.facebook.com/tweedvalleytunneltrailrun/videos/1182864708576636/

Parcous:http://www.tunneltrailrun.com/wp-content/uploads/2016/01/Route-Recce-Tweed-Valley-Run-oct-18-issue.pdf

Uitslag:

Pos in cat Pos (overall) Name Category Distance Chip time
5 20 Col Grootjans M50-59 20 K 01:39:52
32 176 Niek Molenaar M50-59 20 K 02:05:02

Groet Niek en Col en tot het volgende avontuur.

 

 

 

Zo 5 mrt: Ter Specke Loop, Lisse

DSC_0308

DSC_0622

DSC_0717

DSC_0764

DSC_0808

 

© 2022-2023 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.